kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÇALINTI SİGARA ELE GEÇTİ ... Yakalanan 9 çete üyesiyle birlikte çalınan sigaraların bir kısmı da bulundu.

Gasp çetesi sakız sayesinde çöktü

Rıdvan TEZEL - SABAH
TEKEL araçlarını soyan çete, liderlerinin olay yerine attığı sakız sayesinde çökertildi. Polis hapisten çıkan Eyüp Türkel'i DNA'dan buldu..
İstanbul'da görev yapan TEKEL dağıtım araçları, geçtiğimiz nisan ayından beri kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp soyuluyordu. Gasp bürosu dedektifleri, soyulan araçlar yakıldığı için delil bulmakta zorlanıyordu. Polis 5 Ağustos'ta gerçekleşen soygunda önemli bir ipucu yakaladı. Aracın çevresinde bulunan çiğnenmiş sakız Kriminal Laboratuar'a gönderildi. Sakızdan DNA çözümlemesi yapan polis, elde ettiği veriyi diğer DNA örnekleri ile karşılaştırdı. DNA'nın daha önce gasp suçundan cezaevine giren Eyüp Türkel'e ait olduğu belirlendi. Yapılan araştırma sonunda Türkel'in, geçtiğimiz mart ayında Ümit Sucu ile birlikte cezaevinden tahliye edildiğini belirleyen polis, teknik ve fiziki takibe başladı.

YİNE SOYACAKLARDI
Polis en sonunda Türkel'in izine 24 Ağustos gecesi Pendik'te, bir kamyonetin gasp edilmesi sırasında rastladı. Türkel'in yine aynı gece Kartal'da, kendisine polis süsü vererek soygunda kullanacağı bir otomobil gasp ettiği belirlendi. Çete üyelerinin, JTI firmasının Darıca'daki bölge bayisini soyma planı yaptığının belirlenmesi üzerine polis, operasyon için harekete geçti. Operasyonla, çete lideri Türkel'in de aralarında bulunduğu 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılardan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.