kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ölüm mantarı hastalığı yaygınlaşıyor

Yeni Haber
Orman yangınlarından kurtulamayan Türkiye'de, ormanlık alanlarda kendini gösteren mantar hastalığıyla ilgili ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Bir taraftan orman yangınlarının yoğun olarak yaşandığı Türkiye'de, diğer taraftan ormanlarda kambiyum ölüm mantarı (Diplodia Pinea) hastalığı yaygınlaşıyor. Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler yılda üç kez bu hastalığa karşı ormanları ilaçlıyor. Kambiyum ölüm mantarı hastalığı 2008 yılında ormanlık alanın 6 bin 31 hektarlık alanında rastlandı. Ağaçlandırma yapılan ormanlık alanlarda görünün fakat doğal ormanda görünmeyen hastalıkla ilgili düzenli olarak ilaçlanıyor.

Adıyaman'da 177 bin 737 hektar ormanlık alan olduğunu belirten Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, " Bu hastalık sadece doğal olmayan ve ağaçlandırma yapılan ormanlık alanlarda görünüyor. Kambiyum ölüm mantarı hastalığı ile mücadele kapsamında her yıl Mart-Nisan, Haziran-Temmuz ve Eylül-Ekim tarihleri arasında ilaçlama yapılıyor. Adıyaman ormanlık alan içersinde özellikle Atatürk Barajı ve Besni Beşkoz civarında bu hastalığa yoğun olarak rastlanıyor" dedi.

İHA