kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Zabıtaların sopalarla dövdüğü bir esnaf hastaneden rapor aldı.

Biri seyyar, 16 esnafa sopalı-biber gazlı dayak

Deniz DERİN / SABAH
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, Bakırköy'de bir seyyar satıcıyı dövdü. Biber gazlı ve sopalı zabıtalar, müdahale etmek isteyen balıkçıları da hastanelik etti..
Bakırköy sahilinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı resmi ve sivil yaklaşık 150 zabıtanın biber gazı, sopa, bıçak, demir çubuk ve sopalarla önceki akşam saatlerinde işportacılara, balıkçılara ve vatandaşlara saldırdığı iddia edildi. İddialara göre Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle gelen zabıtalar Bakırköy Su Ürünleri Kooperatifi'nin önünde bulunan bir işportacıyı dövmeye başladı.

HERKESİ DÖVDÜLER
Zabıtalar olay yerinden bisikletiyle geçen bir vatandaşı da kendilerine tepki gösterdiği için dövdü, bisikletini balıkçı barınağına attı. Bu sefer yaşananlara barınaktaki balıkçılar tepki gösterdi. Zabıtalar bu sefer de biber gazı, bıçak, sopa ve demirlerle balıkçıları dövdü. Aralarında Bakırköy Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Müfit Çıkrıkçıoğlu başta olmak üzere yaklaşık 15 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayın ardından Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek tedavi olan yaralılardan bazıları kısa süreli iş göremez raporu alırken bir kısmı ayakta tedavi edildi.

'DOĞRU DEĞİL'
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Avrupa kültür başkenti bir kentte kötü ve çirkin davranışları nereden gelirse gelsin tasvip etmediğini kaydederek, "Şayet yasa dışı bir eylem olmuşsa karşılığı yasal yollardan verilmeli. Kesinlikle fiziki eylem söz konusu olmamalı. Burada böyle bir şey olmuşsa, gereğini mutlaka yaparız. Yasaların verdiğinin dışında kimsenin talepleri olmaması lazım" dedi.