kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yatağında öldürülen Meclis üyesinin eşi tutuklandı

Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Genel Meclisi Üyesi Fahrettin Tanyar'ın evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak adliyeye çıkartılan eşi Serap Tanyar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önceki gece evinde uyurken kimliği belirsiz kişilerce, bıçaklanarak öldürülen CHP Bolu İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Tanyar'ın eşi Serap Tanyar, polis ekiplerine verdiği ifade sonrasında serbest bırakılmıştı. Serap Tanyar, gece saatlerinde Asayiş Şubesi ekipleri tarafından tekrar gözaltına alındı.

Olaydan hemen sonra verdiği ilk ifadesinde dışarıda olduğunu söyleyen, daha sonra da banyoda olduğunu ifade eden Serap Tanyar'ın çelişkili ifadesi sonrası olayı soruşturan savcı, Tanyar'ı ifadesine başvurmak
için savcılığa çağırdı.

Adliyede ifadesi alınan Serap Tanyar, ardından suça iştirak etmek gerekçesi ile Sulh Ceza Sorgu Hakimliğine gönderildi. Serap Tanyar, burada tutuklanarak Bolu Kapalı ve Yarı Açık Cezaevine gönderildi.

Olay ile ilgili soruşturma devam ederken, polisin kimliğini belirlediği bir kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı.

Öte yandan, Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilen Fahrettin Tanyar'ın cenazesi, öğle saatlerinde öldürüldüğü evinin önüne getirilerek dost ve akrabalarından helallik alındı. Yakınları, cenazenin başında sinir krizi geçirdi. Daha sonra cenaze, Bolu Belediyesi önünde düzenlenen törenin ardından Bolu Şehitler mezarlığında toprağa verildi.