kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aşk skandalı askeri tesisi karıştırdı

Yeni Haber
İzmir Foça'da Deniz Kuvvetleri'ne bağlı askeri tesiste çalışan D.B., geçen yıl aralık ayında kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdüğü askeri personel Z.B. hakkında Foça Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Z.B. ile evli olduğunu bilmeden "gönül ilişkisi kurduğunu", evli ve 1 çocuk babası olduğu gerçeğini öğrenince, aralarındaki ilişkiyi bitirdiğini kaydeden D.B, "Z.B, bu andan itibaren konumunu ve kariyerini kullanarak iftiralar attı. Beni ölümle tehdit etti" iddiasında bulundu.

EMRE İTAATSİZLİK

Kısa süre önce iş yerine girerken yapılan aramada D.B.'nin çantasında, askeri birliğe sokulması emirle yasak olan ses kayıt cihazı, cep telefonu ve MP3 çalar bulundu. Ses kayıt cihazında yapılan incelemede, bazı kişilerin konuşmalarının kaydedildiği belirlendi. D.B., tanıklığına başvurulacak kişilerin seslerini kayıt altına almak istediğini ve bu nedenle konuşmaları kaydettiğini öne sürdü. Askeri mahkemeye çıkarılan D.B., tutuklandı. 42 gün Buca Cezaevi'nde kalan D.B., avukatının, tutukluluk durumuna itirazı sonucu serbest kaldı. D.B. hakkında "Emre itaatsizlikten" dava açıldı.

AA