kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bankacı ve amatör dalgıç Funda Eroğlu, üç hafta önce Kuşadası’nda kapıldığı dalgalardan zorlukla kurtarılmıştı.

Bakan Eroğlu kuzenini yitirdi

Gülay BOZKURT - Ahmet SARLIK SABAH
Bakan Eroğlu'nun boğulma nedeniyle üç haftadır hastanede yaşam savaşı veren kuzeni Funda Eroğlu, hayatını kaybetti..
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun denizde boğulan bankacı kuzeni Funda Eroğlu (35), üç haftadır yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Funda Eroğlu, Bakan Eroğlu'nun da katıldığı törenle memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde toprağa verildi. Olay 3 Ağustos Pazar günü Kuşadası'nda meydana geldi. Amatör dalgıç olduğu, çok iyi yüzme bildiği öğrenilen ve "Aydın Doğa Dostları" üyesi olarak 10 yıldır doğa sporlarıyla uğraşan Funda Eroğlu, bir arkadaşıyla denize girdi. Çok iyi bir yüzücü olan Funda Eroğlu buna rağmen kısa süre sonra dev dalgalara kapıldı. Dalgaların arasından kurtarılan Eroğlu, bilinci kapalı halde Kuşadası Devlet Hastanesi'ne, ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

OKSİJENSİZ KALMIŞ
Üç haftadır bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veren Eroğlu, yaşam mücadelesini önceki gün yenik düştü. Eroğlu'nun "Boğulmaya bağlı asfiksi" nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Hastane Başhekim Yardımcısı Pınar Okyay, "Bize getirildiğinde bilinci kapalıydı. Suda fazla oksijensiz kalmıştı. Sudan çıkarılması, ilk yardım ya da bize getirilmesinde geç kalınmış olabilir. Tedavilere cevap vermedi. Üç haftadır yoğun bakımda tedavi görüyordu. Ancak kurtarılamadı" dedi. Ailesiyle Aydın'da oturan ve Vakıfbank'ta çalışan Funda Eroğlu'nun ölümü üzüntü yarattı. Eroğlu'nun hayat dolu, insanları seven, kendisiyle barışık, deniz ve doğa tutkunu olduğunu belirten arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu. 10 yıldır birlikte doğa yürüyüşlerine çıktığı arkadaşları ve Vakıfbank Aydın şubesi çalışanları, Eroğlu'nun ardından gözyaşı döktü.

AİLESİNİN İKİ KIZINDAN BİRİ
Bakan Eroğlu'nun da katıldığı törende iki kızından birini toprağa veren anne Arife Eroğlu ile emekli sağlık memuru baba Mesut Eroğlu güçlükle ayakta durdu. Funda Eroğlu'nun cenazesi törenin ardından Şuhut'ta toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları