kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polislere bomba eğitimi

Yeni Haber
Van Emniyet Müdürlüğü tarafından kente yeni atanan polislere, şüpheli paketlerin ve patlayıcı maddelerin imhası konusunda eğitim verildi.
Özel Harekat Şube Müdürlüğü sahasında, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şubesi Bomba İmha Grup Amirliğinde görevli uzmanlarca verilen eğitime, Van'a yeni atanan ve daha önce bu eğitimi almayan 200 polis katıldı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Gökhan Doruk'un polislere, şüpheli paket ya da patlayıcı maddeyle karşılaştıkları durumlarda dikkat etmeleri gereken konularda bilgi vermesinin ardından hazırlanan bomba düzeneklerinin imhası gösterildi.

Uzmanlar, içinde 30 gram TNT ve 100 gram A4 patlayıcı bulunan iki farklı düzeneği patlattı. Patlamanın etkisiyle düzeneğin üzerinde bulunan çöp kovaları ve otomobil lastikleri metrelerce yüksekliğe fırladı.
Bir otomobilin motor bölümüne bırakılan patlayıcının, bomba dedektör köpeği ''Lady'' tarafından aranıp, kısa sürede bulunmasıyla devam eden eğitimde, önceden hazırlanan tuzaklı patlayıcıların nasıl patlatıldığı da gösterildi.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van'da göreve yeni başlayan personele bomba eğitimini uygulamalı gösterildiğini söyledi.
Polislerin, herhangi bir bomba veya şüpheli paketle karşılaşıldığı durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirildiğini vurgulayan Kesmez, ''Eğitimde, arkadaşlarımıza bombadan nasıl korunmaları gerektiğini gösterdik. Umarım bundan sonra bombadan korkarlar ve ona göre hareket ederler'' dedi.

Terör olaylarının sadece ülkemizde değil, tüm dünyada ortaya çıkabileceğini kaydeden Söylemez, şöyle konuştu:

''Bu güzel ülkemizde nasıl ki depremle yaşamayı öğrenmemiz gerektiği söyleniyorsa, stratejik konumdaki ülkemizde terörle yaşamayı da öğrenmemiz lazım. Bu terörü kabullenmemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Terörle yaşamayı öğrenmek, terörün etkisini azaltmak, kökünü kazımak ve terörden yılmamak anlamındadır. Bu eğitimler hem personelin can güvenliği, hem de vatandaşların canını korumak açısından önemlidir. Amacımız can kaybının yaşanmamasıdır.''

AA