kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Büyük Taarruz'un 86. yıl dönümü

Yeni Haber
Büyük Taarruz'un 86. yıl dönümü dolayısıyla her yıl düzenlenen Zafer Haftası kutlamaları, Atatürk'ün Büyük Taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe'de sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki törenin ardından Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen vatandaşlar, ellerindeki meşale ve Türk bayraklarıyla Kocatepe'ye yürüdü.

Yürüyüş sırasında Çakırözü ile Kocatepe arasındaki yürüyüş yoluna yapılan dinlenme alanları, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından hizmete açıldı.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan'ın da bir süre eşlik ettiği yürüyüş, 05.00 sıralarında sona erdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından sunulan ''Cepheden görüntüler müzikli anlatısı ve Orta Asya'dan günümüze Mehmetçiğin hikayesi'' konulu dans gösterileri beğeniyle izlendi. Kutlamalar kapsamında Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası da konser verdi.
Daha sonra bir subay tarafından Büyük Taarruz sunumu yapıldı.

GECEDEN NOTLAR

Türkiye'nin birçok ilinden gelen binlerce vatandaş katıldığı yürüyüşte, Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığına bağlı birlikler gece boyunca katılımcılara, çorba, hoşaf ve ekmek ikram etti.

Gece boyunca vatandaşlara ücretsiz battaniye dağıtılırken, yolcu otobüsleri de rüzgar kesici olarak kullanıldı.

AA