kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Madencilerin yaşam mücadelesi

Yeni Haber
Zonguldak'ın Kilimli beldesindeki kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte, mahsur kalan 2 kişinin kurtarılması çalışmaları sürüyor.

Damarlı Mahallesi Orta Damar mevkisindeki kaçak kömür ocağında, dün saat 13.00 sıralarında tavan kısmından toprak kayması sonucu oluşan göçükte mahsur kalan Murat Balık (21) ve Erol Koçaklı'ya ulaşılmaya çalışılıyor.

Bölgedeki özel maden ocaklarının yanı sıra Türkiye Taşkömürü Kurumu işçilerinin de katıldığı kurtarma çalışmaları kapsamında mahsur kalan işçilerden Balık'a ulaşıldı. Beline kadar göçük altında kaldığı bildirilen işçinin vücudunun üzerindeki toprak ve kaya parçaları temizlendi.

Ancak, bir ayağının üzerindeki toprak ve kaya parçaları nedeniyle işçi göçükten çıkarılamadı. Bunun üzerine makas yardımıyla madencinin çizmesi kesilerek ayağının göçük altından çıkarılması çalışmaları da sonuç vermedi.

Balık'ın kurtarılması için oluşturulan tahkimatın dar olması nedeniyle kurtarma ekiplerinin istedikleri gibi çalışamamaları üzerine bölgenin genişletilmesine başlandı.

Diğer işçi Koçaklı'nın ise zaman zaman sesinin duyulduğu, bulunduğu alanın tehlike arz etmediğinin tahmin edildiği belirtildi.
Çok dar olan maden ocağında birlikte çalışamayan kurtarma ekipleri, az sayıda personelin nöbetleşe görevlendirilmesiyle çalışmaları yürütüyor.
Bu arada ocaktan sağ kurtarılan Balık'ın kardeşi Aşkın Balık'ın da (17) madene girerek kurtarma ekiplerini yönlendirdiği görüldü.


AA