kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Yardımcısı Ekren, Makedonya'da Ziraat Bankası'nın Gostivar ve Tetovo şubelerini açtı. Ekren'in gazetecilerle sohbetine Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu da katıldı.

'Enflasyon hedeflemesinin bir maliyeti var, tartışmak lazım'

SEÇKİN ÜREY
Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, enflasyonla mücadelen taviz vermemek kaydıyla, dezenflasyon sürecinden etkilenen kesimlerin yüklendiği maliyetleri tespit ve bu maliyetleri bertaraf için bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi..
Enflasyonla mücadele sürecinin maliyeti olduğunu belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, "Enflasyon hedeflerinin kendine has bir maliyeti var. Tüketiciye olumlu yansıyor. Tüketiciler daha kaliteli malları daha ucuza alabiliyorlar. Üreticiler ise ilk sıkıntı çekecek grup. Dezenflasyon sürecine, enflasyona alışmış ekonomilerin kolay kolay uyum sağlayacağını söyleyemeyiz. Ona da bakmamız lazım" diye konuştu. Ekren, enflasyonla mücadele politikasından taviz vermemek üzere, şu ana kadar dezenflasyon sürecinden etkilenen kesimlerin yüklendiği maliyetleri tespit etmek ve bu maliyetleri bertaraf etmek üzere bir değerlendirme yapacaklarını açıkladı.

AÇIK SADECE KURDAN DEĞİL
Ziraat Bankası'nın Gostivar ve Tetovo şubelerinin açılışı için Makedonya'ya gelen Ekren, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maliyet tespitinin enflasyon hedeflemesinden vazgeçildiği anlamına gelmeyeceğini dile getiren Ekren, "Enflasyon hedeflenmesinden vazgeçmiyoruz. Enflasyonla mücadele konusunda değişiklik yok. Biz kamu olarak özel sektörle birlikte bunun yan etkilerini ve maliyetlerini yönetmeye çalışıyoruz" dedi. Cari açığın önemine dikkat çeken Ekren, bu konuyu tartışmanın Türkiye ekonomisinin tüm mimari yapısını tartışmak olduğunu kaydetti. Cari açığın dört değişkeni olduğunu, sadece kur hareketinin sonucu olmadığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Ekren, alınacak herhangi bir kararın ekonomik maliyetinin olacağını söyledi. Ekren, "Cari açığın tartışılması demek ekonominin tüm mimarisinin tartışılması demek. Dolayısıyla bu hükümetin bir karar alıp 'Değiştirdim' diyerek yapacağı birşey değil. Yaşanan sorun sadece kurdan ortaya çıkan bir sorun değil. Bu nedenle enflasyon hedeflemesinin getirdiği maliyetleri de tartışmak lazım" dedi.