kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Levent Eyüboğlu

'Forum'lar beş yıl sonra halka açılacak

Menekşe ATASELİM EKONOMİ
1 milyar Euro'yla en büyük yatırımı bu yıl yaptıklarını dile getiren Multi Turkmall CEO'su Eyüboğlu, 5 yıl sonra GYO kurarak 'Forum'ları halka açacaklarını söyledi..
2012 yılında 22 alışveriş merkezine ulaşacaklarını belirten Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, 5 yıl sonra tüm 'Forum' alışveriş merkezlerini (AVM) aynı çatı altında toplayıp halka açacaklarını söyledi. Siyasi belirsizlik dönemi olan 2008'de yıllık yatırım miktarlarının 1 milyar Euro'ya ulaşacağını vurgulayan Eyüboğlu, bu rakamın 2004'ten bu yana 1 yılda yaptıkları en büyük yatırım olduğunu kaydetti. Multi Turkmall'un bugüne dek gerçekleştirdiği toplam yatırım miktarının 3.5 milyar Euro'ya ulaştığını anlatan Eyüboğlu, 2012'de AVM'lerden yılda 410 milyon Euro kira geliri elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. En büyük yatırımlarının Forum Bakırköy olacağını belirten Eyüboğlu, şunları söyledi: "600 milyon Euro'luk yatırıma siyasi belirsizlik döneminde başladık. Aynı dönemde, Türkiye'nin birçok kentinde arsalar aldık. Forum İstanbul projesi hızla devam ediyor. Burada alışveriş merkezine 500 milyon Euro ayırdık. Konutlarla birlikte toplam yatırım 750 milyon Euro'yu bulacak."

'POTANSİYEL SÜRÜYOR'
Türkiye'deki AVM'lerin toplam 3.5 milyon metrekareye ulaştığını anımsatan Eyüboğlu, ülkede çok büyük potansiyel bulunduğunu dile getirdi. Bu durumun yatırımcı sayısını artırdığını kaydeden Eyüboğlu, "Çok fazla AVM açılıyor. Yatırımcı yarını da düşünmeli. Yatırım yapmadan önce o bölgenin gelecek yıllardaki potansiyelini de araştırıyoruz. Çevresine yapılacakları tahmin etmeye çalışıyoruz. Kiracılarımızın cirosunu artırıp müşteri sayısını yüksek tutmak için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.