kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'Gemi turlarında sayı hızla artıyor'.... Gemi turlarını tercih eden turist sayısının son 5 yılda hızla arttığını dile getiren Vardar, Türkiye'deki artışın da yüzde 70 olduğunu söyledi.

Bayramda 500 milyon $'ı tatil için harcayacağız

EBRU ERDOĞAN
Bu yıl Ramazan Bayramı'nın 9 gün olmasının turizmi olumlu etkileyeceğini belirten Jolly Tur'un Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, yarım milyar dolarlık turizm hacmi oluşacağını söyledi..
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 9 gün olması beklenen Ramazan Bayramı tatilinde Türkiye'de 250 bin ile 300 bin kişinin seyahat edeceğini, burada oluşacak turizm potansiyelinin ise yarım milyar dolar olarak gerçekleşeceğini söyledi. Arife günü 29 Eylül Pazartesi gününe denk gelen Bayram için hem 9 günlük bir program hem de hafta sonunu kapsayan ve 30 Eylül'de başlayan üç ayrı program oluşturduklarını anlatan Vardar, "Bayram tatilinde, yüzde 25'i yurtdışına olmak üzere 250-300 bin kişinin tatil yapacağını öngörüyoruz. Biz de yurtdışı için erken rezervasyonu başlattık, şu ana kadar bin kişi başvurdu. Bayramda, Türkiye'de 27 noktadan, farklı bölgelere turist taşıyacağız" dedi. Bayram tatilinin ekim ayı başına denk gelmesi nedeniyle önemli bir turizm potansiyeli olacağını dile getiren Vardar, Kıbrıs, Antalya gibi ülke ve kentlere ciddi boyutlarda talep olduğunu söyledi. Üç yıl önce başlayan erken rezervasyon uygulamasıyla, Türk tatilcilerin de yabancı turistler gibi ucuza tatil yapabildiklerinin altını çizen Vardar, şöyle konuştu: "İlk yıl tüm iş hacmimizin yüzde 10'unu oluşturan erken rezervasyonlar, yüzde 40'lara ulaştı. Bu yıl erken rezervasyon tarihini, şubatta başlatacağız. Martta yapılan rezervasyon ile temmuz rezervasyonları arasında yüzde 30-50'lik bir fiyat farkı oluşuyor. Bu da Türklerin erken rezervasyonu sevmelerini sağlıyor. Bu nedenle her yıl sayının daha da artacağını düşünüyorum."

7 MİLYON KİŞİ SEYAHAT EDİYOR
70 milyon nüfuslu Türkiye'de seyahat eden sayısının ancak 6.5-7 milyon civarında olduğunu anlatan Vardar, bunun çok küçük bir rakam olduğunu, ülkede ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu söyledi. Bu rakamın ancak 3.5 milyonunun seyahat acenteleri aracılığıyla tatile çıktığına dikkat çeken Jolly Tur'un Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, şunları söyledi: "Türkiye'de istikrar devam ettiği sürece turizm sektörü de hareketli olacak. Bunu yurtdışına çıkanların sayısının artmasından da anlayabiliyoruz. Yurtdışında tatil yapan Türklerin sayısı, yüzde 300 seviyelerinde artarak, yılda 300-400 bine ulaştı. Kurlardaki düşüş nedeniyle yurtdışı tatilleri de cazip hale geldi. Bizim de özellikle çok güçlü olan İtalya, Orta Avrupa ve Uzakdoğu turlarımızın yanı sıra 100 destinasyona Türk turistleri taşıyoruz. 600 tesisle çalışıyoruz. 350 tesiste ise erken rezervasyon hizmetimiz bulunuyor."