kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nerede kalmıştık!

EBRU KILIÇOĞLU
EBRU KILIÇOĞLU
Şampiyon Galatasaray, açılış maçında Denizli'yi farklı yendi. Futbolu göz doldurmasa da 4 golle kazanmasını bildi. İlk yarı iyi direnen Denizlispor, ikinci devrede 10 kişi kalınca farklı sonuç geldi ..
Belli ki Galatasaray kazanacak! Hayır; büyük takım olduğu, konuğun hakkının yeneceği, hakemin taraf tutacağı için falan değil. Kalite farkından! Geçen sezonların kime ne zaman patlayacağı belli olmayan 'serseri mayın'ı Denizli gitmiş. Teknik direktör Ali Yalçın'ın sözünü verdiği gibi 'mücadele gücü yüksek, pozisyona giren, çok güzel bir takım' gelmiş.

* GALATASARAY - DENİZLİSPOR MAÇINDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Ev sahibine gelince; 'taşlar' yerine biraz daha oturmuş gibi. Bir kere Kewell eklenmiş takıma. Bir de Skibbe, sağ bek kabul etmediği Sabri'yi yerine; top da dağıtabilen Ayhan'ı ise Topal'ın yanına koymuş. Hal böyle olunca Galatasaray'ın ataklarda 'yarım ay'a dönen 4-4-2'si göz dolduruyor. Özellikle orta sahadaki herkes ve hatta Lincoln bile oyuna katılınca! 13'ten itibaren çalışkan orta sahanın etkisinde gelişen; Lincoln, Nonda ve Kewell'ın son vuruşlarıyla biten bir dünya denemesi oluyor Galatasaray'ın. Bu kadar 'egzersiz' 36'da problemi kolayca çözdürüyor: Şaş'ın asistiyle Kewell ilk golü imzalıyor. Ama konuk 'kaderci' değil. Sınırlı ataklarla da olsa kovaladıkları gol 45'te geliyor: Ceza sahasından açılan top Çağlar'a pas, ondan da Fatih'in imzaladığı gole asist oluyor.

BÜKREŞ'E DUA GEREKİYOR
İkinci yarıda, 47'de Murat Karakoç'un da atılmasıyla, ev sahibi abluka altına alıyor Denizli kalesini. Lincoln'ün kullandığı korneri kaleci çıkartmaya çalışırken Balta'nın 76'da ağlara uçan 'füzesine' asist oluyor. 84'te yine bir Lincoln korneri bu kez de Barış'a bir kafa golü attırıyor. +95'teki son gol ise Kewell'ın asistine Lincoln'den geliyor. Seyirci de, yönetim de, futbolcu da, futbol da mutlu. Peki Bükreş'e yeter mi bu mutluluk? Steaua'nun Denizli kadar 'cici' olmadığı gerçeğinden yola çıkarak, her şeye bir de bolca dua gerekecek, unutmamak gerekiyor...
Haberin fotoğrafları
19:00
Trabzonspor - Ankaraspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Gençlerbirliği - Kocaelispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Konyaspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
21:45
Antalyaspor - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Ankaragücü -  
 G.Birliği -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00