kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

G.Saray temposuz

G.Saray maçı 76.dakikada Hakan Balta'nın attığı muhteşem golle kopardı. Maçın geneline baktığımızda pozisyon zenginliği Galatasaray'ın elindeydi. Nonda, Kewell ve Lincoln vuruş beceriksizliği yaşamasaydı zaten ilk yarı fark olurdu. Takım maliyeti bir Lincoln kadar etmeyen Denizlispor gençleşen kadrosuyla "Önce gol yemeyelim bulursak bir gol atar üstüne yatarız" felsefesindeydi. Denizli bu düşüncesini ilk yarı yaptı, ikinci yarı savunmasına gömülünce Galatasaray'ı üzerinde buldu. İlk yarı yerden ayağa oynayan, kanatları kullanan ve bol pas yapan ama rakibi sindirecek presi koyamayan bir Galatasaray izledik.
Arda'nın girmesiyle daha çok topa sahip olan Galatasaray'ın Lincoln-Nonda-Arda- Hakan Balta dörtlüsüyle kurduğu pas trafiği Denizli'nin dengesini alt üst etti. Çünkü Kewell top taşıyacak ve rakip kaleye dikine gidecek fizik gücüne sahip olmadığından ilk yarı Nonda hücumda yalnız kaldı. Arda'nın girişi Lincoln'ü de Nonda'yı da aktif hale dönüştürdü.

TAKIM SAVUNMASI YAPILMIYOR
Skibbe'nin çözmesi gereken önemli sorunlar var. Çünkü ligde her takım Denizlispor gibi olmayacak. Nedir bu sorunlar?
1- Arda ile Kewell solda oynamayı seviyor. İkisi birlikte oynadığında Kewell sağa geçiyor ve verimi düşüyor. Oysa Kewell solda oynadığında attığı kafa golleriyle ün yapmış bir oyuncu. Arda ise soldan içeri girerek oynadığından sağa geçtiğinde etkisi azalıyor.
2- Galatasaray geçen sezon tempolu bir takımdı. Hazırlık maçları dahil Galatasaray halen ağır tempoda oynuyor, rakip kaleye hızlı hücum edemiyor. Ayrıca Galatasaray takım savunması yapmıyor. Lincoln-Kewell ikilisi Arda gibi geriye gelmediği ve adam kovalamadığı için orta sahada bütün yük Topal ile Ayhan'a biniyor.
3- Skibbe, Mehmet Topal takıntısından kurtulmalı. Sahanın her yerine basan, mücadele eden, hücuma destek veren ve dışarıdan attığı şutlarla gol arayan Topal'dı. Topal sadece bu işleri yapmadı, savunmayı da kademeye girerek rahatlattı. Meira top tekniği yüksek bir oyuncu ama Popescu gibi ağır. Efsane Galatasaray'da Popescu'nun ağırlık zaafını Suat, Ümit Davala, Hakan Ünsal gibi çabuk oyuncular kapatıyordu. Meira'yı hatta Servet'i Topal çabukluğuyla rahatlatıyor.
Steaua maçında Galatasaray'ın yerden ayağa oynaması en büyük silahı olacak. Ancak takım savunması da yapmalı. Bu bütünlük sağlanırsa Galatasaray tur atlar.
19:00
Trabzonspor - Ankaraspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Gençlerbirliği - Kocaelispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Konyaspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
21:45
Antalyaspor - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Ankaragücü -  
 G.Birliği -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00