kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu-1

'Küçük işletmelere teşvik uygulansın'
TURKİYE
Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, büyüklere yönelik teşvik sisteminin tüm dünyada terk edildiğini belirterek, başta esnaf ve sanatkârlar olmak üzere küçük işletmeleri de kapsayan, yeni bir teşvik sisteminin uygulamaya konulmasını istedi.

Domatesi 'güvenilir çiftçi' ile göndereceğiz
TARIM
ve Köyişleri Bakanlığı, Rusya'ya yapılan yaş sebzemeyve ihracatında yeni bir sorunun yaşanmaması için "güvenli çiftçi'' ve "güvenli ihracatçı'' uygulaması başlatıyor. Bakanlık, sözleşmeli veya kontrollü üretim yapan "güvenilir çiftçilerin'' belirlenmesi için harekete geçti. Bu çiftçilerden alınan ürünler, "güvenilir ihracatçılar'' tarafından paketlenip, herhangi bir kontrol yapılmadan Rusya'ya ihraç edilecek. Sisteme Rusya'nın da çok sıcak baktığını ve bu sistem çerçevesinde gönderilen belgeli ürünlerin ithalat aşamasında kontrol edilmemesini kabul ettiği bildirildi.

'Her damla su, yılda 2 tonluk israf yaratıyor'
DÜNYADA
kişi başına düşen kullanılabilir su miktarının ortalama 7 bin 600 metreküp, Türkiye'de ise bunun bin 453 metreküp olduğu bildirildi. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Göncü, Türkiye'nin su fakiri ülke konumuna gelmeye başladığını belirterek, "Nüfusu 70 milyonu aşan Türkiye'de su kullanım oranlarının bin metreküpe düşmesi sonucu su tasarrufunun zorunlu olduğu ortadadır. 2030 yılında 100 milyona yakın bir nüfusa sahip olacağımız ülkemizde bazı önlemler alınmazsa büyük sıkıntılar yaşanabilir" dedi. Saniyede bir damla boşa akan suyun, yılda 2 metreküp yani 2 tonluk israf demek olduğunu belirten Göncü, çamaşır ve bulaşık makinelerinde kısa programların kullanılması, sifon çekme sıklığının azaltılması, duş alma süresinin kısaltılması, sebzelerin bir kapta yıkanması gibi önerilerde bulundu.