kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pekin günlüğü

Altın, güzellere gitti
ATLETİZMDEbayanlar 4x100 metre bayrak yarışında altın madalyayı Rusya kazandı. Favori gösterilen Jamaika'nın bayrağı düşürerek geride kaldığı yarışta, Evgeniya Polyakova, Aleksandra Fedoriva, Yulia Gushchina ve Yuliya Chermoshanskaya'dan oluşan Rusya takımı, 42.31 saniyelik dereceyle ilk sırada yer aldı. İkinci olan Belçika, 42.54 saniyeyle gümüş madalya alırken; Nijerya, 43.04 saniyeyle üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

Pekin'de yaş krizi
ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi (IOC), Pekin'de iki altın madalya kazanan Çinli bayan cimnastikçi He Kexin'in müsabakalara katılmak için gereken yaşta olmadığı iddiaları üzerine Uluslararası Cimnastik Federasyonu'na başvurdu. Cimnastikte olimpiyatlara katılmak için en az 16 yaşında olmak gerekiyor. He Kexin, ise kayıtlarda 1 Ocak 1992 doğumlu gösterilmişti.

ABD filede finale çıktı
ERKEKLER voleybolda finale çıkan ilk takım, Rusya'yı 3-2 yenen ABD oldu. Atina 2004'te dördüncü olan ABD, Los Angeles 1984 ve Seul 1988'de altın madalyanın sahibi olmuştu. Finalde Brezilya-İtalya maçının galibiyle karşılaşacak ABD, bu maçı da kazanırsa bayanlar ve erkekler voleybolda, hem plaj hem de salon maçlarındaki tüm altın madalyaları kazanmış olacak.

Madalyası geri alındı
ATLETIZMDE heptatlonda gümüş kazanan, ancak yapılan doping testi pozitif çıkan Ukraynalı bayan sporcu Lyudmila Blonska'nın madalyası geri alındı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) açıklamasında, Blonska'nın men edildiği belirtildi. Böylece sıralama şöyle oldu: 1-Natalia Dobrynska (Ukrayna), 2-Hyleas Fountain (ABD), 3-Tatiana Chernova (Rusya).

Masada Çin hakimiyeti
MASA tenisinde tek bayanlarda tüm madalyaları ev sahibi ülkenin sporcuları kazandı. İki Çinli arasındaki final maçında, 27 yaşındaki Zhang Yining, Wang Nan'ı 4-1 yenerek, üçüncü olimpiyat altın madalyasını elde etti. Üçüncülük mücadelesinde ise yine evsahibi ülkeden Guo Yue, Singapurlu Li Jia Wei önünde 4-2 galip gelerek bronz madalyaya uzandı.
Haberin fotoğrafları
19:00
Galatasaray - Denizlispor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Sivasspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Hacettepe Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
İ.B.B. Spor - Eskişehirspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Gaziantepspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)