kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yurtdışında şehir içi ücretle konuşturacağız'

Telekom Genel Müdürü Doany, "Wi-Phone" ile aile içinde herkese dahili numaralar vereceklerini "WİRO" servisi ile de yurtdışından internet bağlantısı ile konuşma imkânı tanıyacaklarını açıkladı..
Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Paul Doany, ilk 6 ayda 1 milyar YTL net kâr eden Türk Telekom'un yeni kampanya ve uygulamalarını açıkladı. Doany'nin verdiği bilgiye göre, Türk Telekom'un "Wi-Phone" hizmeti sayesinde artık aile içinde herkesin ayrı bir dahili numarası olacak, evlerde de telefona şirketlerde olduğu gibi sesli yanıt sistemi yanıt verecek. Sesli yanıt sistemi, arayan kişiyi görüşmek istediği kişiye yönlendirecek. Bu hizmetten yararlanabilmek için evdeki aile bireylerinin Wi-Fi destekli telefona ya da internet bağlantısı yapabilen bilgisayara sahip olması gerekiyor.

FATURAYA YANSIYACAK
Doany'nin tanıttığı diğer yeni bir uygulama da "WiRO" servisi oldu. WiRO sayesinde şirket çalışanları ya da bireysel kullanıcılar, Wi-Fi destekli cep telefonları ile SIM kart takılı olmadan da telefon görüşmesi gerçekleştirebilecek. Aynı şekilde internet bağlantısı yapabilen bilgisayarlar üzerinden de tüm mobil ve sabit operatör numaralarını aramak mümkün olacak. WiRO kullanıcılarının yurtdışındayken ev ya da iş telefonlarını gittikleri her yere yanlarında taşıyormuş gibi "uygun" fiyatlarla konuşabilecekleri, WiRO ile görüşme ücretlerinin ev ya da iş telefonu tarifesinden hesaplanacağı ve aynı telefonun faturasına yansıtılacağı bildirildi.
Haberin fotoğrafları