kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Recep, iş hayatını sevdi komşuda keresteci oldu

Fatih ATALAY
Futbolcular gözde yatırım aracı gayrimenkulden vazgeçmiyor, ancak aralarında kebapçılıktan galericiliğe kadar farklı işlerle uğraşanlar da var. BJK'li Recep de satın aldığı kereste fabrikasıyla girişim ruhunu ortaya koyanlardan..
Yeşil sahalarda uzun yıllar top koşturduktan sonra 'emekliye' ayrılan futbolcular geleceklerini garanti altına almak için çeşitli sektörlere yatırım yapıyorlar. Futbolcuların büyük çoğunluğunun gözde yatırım aracı gayrimenkul olurken, emekliye ayrılmış futbolcular ise değişik sektörlerde şanslarını deniyorlar. En 'girişimci' futbolcuların başında Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu Recep Çetin geliyor. Beşiktaş için 10 yıl ter döken Çetin'nin Bulgaristan'da kereste fabrikası bulunuyor. Bir diğer girişimci futbolcu ise Tanju Çolak. Çolak, bugüne kadar biyodizel üretiminden ecza deposuna, otel işletmeciliğinden menajerlik şirketine kadar birbiriyle alakası olmayan sektörlere girip çıktı. Günümüz futbolcularının büyük çoğunluğunun yatırım kararlarını aileleri belirliyor. Bazı futbolcuların yatırım kararlarında ise menajerleri etkili oluyor. Okan Buruk ve Emre Belözoğlu gibi futbolcuların yatırımlarını ise menajerleri yönlendiriyor. Galatasaraylı futbolcular arasında yatırımlarıyla en dikkat çeken futbolcular Ümit Karan ve Hakan Şükür. Karan'ın halihazırda Ankara'da bir ilkokula ortak olduğu, Caddebostan'da F355 adlı bir otomobil galerisinde hissesinin bulunduğu belirtiliyor. Karan'ın ayrıca Maçka'da yeni açtığı Frame adlı restoran-barı ve çeşitli gayrimenkulleri bulunuyor. Hakan Şükür'ün ise Adana Yüzevler Kebapçısı'na ortak olduğu, kardeşi Gökhan Şükür ile birlikte borsada oynadığı biliniyor. Şükür'ün, ayrıca memleketi Sakarya ve Antalya'da çeşitli inşaatlar yaptığı vurgulanıyor.

SUŞİCİ SERHAT AKIN
Sarı Kanaryalı futbolcuların yatırım aracı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Tepeören'de inşa ettiği Millenium Park adlı sitede satın aldıkları villalar oluşturuyor. Alex de Souza, Gökçe Vederson, Ali Bilgin ve Önder Turacı Millenium Park'tan ev alan futbolcular arasında. Fenerliler içinde en ilginç iş kolunu seçen ise 'Boğa' lakaplı Serhat Akın. Akın'ın Acarkent'te Mint adlı suşi restoranı bulunuyor. Beşiktaşlı futbolcular ise gayrimenkul dışına yatırım yapmayı tercih ediyor. Mehmet Özdilek borsa ve tekstil kollarını seçerken, Tayfun Havutçu'nun Hendek'te benzin istasyonu bulunuyor. Avrupa'da ise durum Türkiye'den biraz farklı. AC Milan ve Manchester United gibi takımlar futbolcularına kişisel mali danışmanlar tutuyor. Kulüpler bu sayede futbolcuların herhangi bir ekonomik kriz yaşayıp konsantrasyon kaybına uğramısını engellemiş oluyor.