kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çekilişle ikiz bebek sahibi oldu

Yeni Haber
Bursa'da, yoksulluk nedeniyle doktora gidemedikleri için 14 yıl bebek sahibi olamayan çift, bir derneğin tüp bebek çalışmasına çekilişle katılarak ikiz bebek sahibi oldu.

14 yıl çocuk özlemi çekmesine karşın parasızlık nedeniyle doktora gidemeyen Gülay ve Necdet Cebecioğlu çifti, Türk Anneler Derneği ile özel bir tüp bebek merkezinin ''Siz de Anne Olabilirsiniz'' adlı kampanyası sayesinde hayallerine kavuştu.

Derneğin, Bursa'da şimdiye kadar çocuk sahibi olamamış anne adaylarına ücretsiz ''FSH hormonu'' taraması yaptırmasının ardından taramaya katılan 61 kadının arasından maddi durumu iyi olmayan 10 kadın için çekiliş yapıldı.

Aralarından birine yardım yapmayı amaçlayan çekiliş sonucunda 14 yıldır çocuk hasreti çeken Gülay Cebecioğlu'nun adı çıktı. Cebecioğlu, tüm bebek uygulamasının ardından 2 gün önce bir erkek, bir kız olmak üzere ikiz bebek dünyaya getirdi. Artık umutlarının bittiğini ancak son bir fırsat olarak çekilişe katıldıklarını belirten anne Cebecioğlu, "Annelik hissi çok güzel bir şey. Allah herkese çocuk nasip etsin. Yardımcı olanlardan da Allah razı olsun'' diye konuştu.

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi yetkilileri ise, bu tür sıkıntısı olan ailelere herkesin yardım yapmasını istedi.

(CİHAN)