kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aileye göre İrem'i kaçırıp bıraktılar

Mustafa TERZ?O?LU SABAH
Kaybolduktan yedi gün sonra bulunan İrem evine döndü. Sosyal Hizmetler, evi inceleyip ailesiyle kalıp kalmamasına karar verecek..
Balıkesir'in Edremit ilçesi Beyoba köyünde, 10 Ağustos'ta kaybolan ve pazar günü evlerinin 1.5 km. uzağında bulunan 3 yaşındaki İrem Deniz Durak, dün ailesine kavuştu. Bu arada İrem için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü de devreye girdi. Ailenin yaşadığı 2 odalı evde inceleme yapan yetkililer, evin ve ortamın uygun olup olmadığı konusunda rapor hazırlayacak. Rapor sonucuna göre de İrem'in ailesiyle kalıp kalmayacağına karar verilecek. Öte yandan aileye de 460 YTL'lik aylık bağlandığı da belirtildi. İrem bebeğin bulunduğu saatlerde bir televizyon programına katılmak için İstanbul'da bulunan ailesi, sevinçli haberi alır almaz Edremit'e döndü. Gece saat 01.15'te otobüsten inen Raziye ve Kerem Durak çifti, dört çocuklarıyla birlikte Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi'ne gitti. Kızlarının yanında bir saat kalmalarına izin verilen aile, daha sonra evlerine gitti.

'KENDİ YAŞAMIŞ OLAMAZ'
Dün sabah saatlerinde yeniden hastaneye gelen Durak çifti, kızlarını alarak Beyoba köyündeki evlerine gitti. Mutluluğu gözlerinden okunan anne Raziye Durak, "Bir hafta boyunca çocuğumun burada yaşaması mümkün değil. Tahminimiz İrem'in kaçırıldığı ve bir iki gün sonra da geri bırakıldığı" derken, baba Kerem Durak da bugüne kadar köylerinde böyle bir olayın meydana gelmediğini belirterek, "Kim ya da kimler, ne için kaçırdı ve geri bıraktı bilmiyoruz. Ama herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Bu arada doktorların aileye, "Bedensel durumu iyi ancak psikolojik destek şart" dediği, ailenin de bu tavsiyeye uyacağı öğrenildi.