kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Adana'da 2008'in en sıcak günü

Yeni Haber
Adana'da, 2008 yılının en sıcak gününün yaşandığı, 39 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının yüzde 34 civarındaki nem nedeniyle 44 derece hissedildiği bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sıcak hava dalgasının etkisi altında kalan Adana'da, aşırı sıcaklar ve nem, vatandaşları bunaltıyor. 2008'in en sıcak gününün yaşandığı kentte, hava sıcaklığı 39 derece olarak ölçüldü. Yüzde 34 civarındaki nem nedeniyle sıcaklığın 44 derece olarak hissedildiği belirtildi.

Hissedilen sıcaklığın yüksek olması nedeniyle kent merkezindeki dinlenme parklarının adeta boş olduğu görülürken, bunaltıcı havanın etkisinden kurtulmak isteyen bazı vatandaşlar ise havuzlara giderek serinlemeye çalıştı. Adana ve çevresindeki aşırı sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceği kaydedildi.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığı nedeniyle saat 10.00-16.00 arasında dışarıya çıkılmamasını, zorunlu durumlarda ise şemsiye ve şapkayla dolaşılmasını, bol su ve sıvı tüketilmesini önerdiler.

AYDIN'DA SICAKTAN BUNALAN TATİLCİLER, DİDİM'İN ALTINKUM VE KUŞADASI'NIN KADINLARDENİZİ SAHİLLERİNİ DOLDURDU

Aydın'da sıcaktan bunalan tatilciler, Didim'in Altınkum ve Kuşadası'nın Kadınlardenizi sahillerini doldurdu.

Aydın'da sıcak hava nedeniyle kent merkezindeki cadde ve sokakların boş kaldığı, tatilcilerin Didim'in Altınkum ve Kuşadası'nın Kadınlardenizi sahillerini doldurduğu gözlendi.

İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Aydın ve çevresinde hava sıcaklığının gün içinde 41 derece olarak ölçüldüğünü, nemle birlikte sıcaklığın 44 dereceye kadar yükseldiğini bildirdiler.

Sıcaklığın bölgede son iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştığına dikkati çeken yetkililer, aşırı sıcak havanın bir süre daha etkisini sürdüreceğini belirttiler.

Bu arada, Aydın Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları, zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde sokağa çıkmamaları konusunda uyardılar.

(AA)