kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlahiyatçılar kızdı: Mantığı yanlış

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
"Hayvan keserek bayram olmaz" diyen Hülya Avşar'a ilahiyatçılardan tepki geldi: "Topluma mal olmuş birisi, toplumun değer yargılarını kötülemez. Amaçsız kesiliyorsa, gösteriş için kesiliyorsa bu katliam olur"..
Hayvan keserek bayram olmaz" diyerek tartışma yaratan ünlü sanatçı Hülya Avşar'a Diyanet'ten ve ilahiyatçılardan tepki geldi. Kardeşinin internet sitesinde kurban ibadetini eleştiren yazı kaleme alan Avşar'ın "gündeme gelmeye çalıştığını" iddia eden ilahiyatçılar, dünyada her gün milyonlarca hayvanın kesildiğini hatırlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, "Kurban kesmeyi bayram yapmak olarak göstermenin yanlış" olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu Hülya hanımın kişisel yorumu ve görüşü. Sadece İslam dininde değil, Hıristiyanlık ve Yahudilik'te de var. Hz. İbrahim'den beri şeklini biliyoruz ama dinler tarihini karıştırırsa hepsinde olduğunu görür.

*HÜLYA AVŞAR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Burada yardımlaşma ve ibadet şuuru ortaya konulur. Kurban kesmenin sevinilecek bir tarafı yoktur. Dünyada milyonlarca hayvan mezbahalarda kesiliyor ve yeniliyor. Öbür türlü bütün insanların vejetaryen olması gerekir. Yarın öbür gün biri de kalkıp, bitkilerin de canlı olduğunu ve yenilmemesi gerektiğini söyler. Bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Kurban bir ibadet türüdür. Bununla birlikte hiç olmazsa kıtlık dönemleri gibi zor dönemlerde yoksulların da protein alması sağlanır. Neresinden baksak, bu görüşleri ortaya atan mantığın çok sağlam olmadığını görüyoruz."
Haberin fotoğrafları