kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ailesinin ekonomik durumunun kötü olduğunu belirten Töreci, burs alamazsa okuyamayacak. Babasının çiftçilik yaptığını, kendisinin de ders dışında ve yaz tatillerinde çobanlık yaptığını belirten Töreci, "Ailemin ekonomik olarak bu yükü kaldırması mümkün değil" diye konuştu.

Hakkârili tek kollu çoban doktor olacak

Nihat FIRAT YÜKSEKOVA-SABAH
5 yaşında sağ kolunu kaybeden ve ailesini geçindirmek için çobanlık yapan İrfan, okul birinciliği kontenjanından Hacettepe Tıp'ı kazandı..
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde tek koluyla 12 kişilik ailesine maddi katkı sağlamak için çobanlık yapan İrfan Töreci, azmi sayesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. İrfan Töreci (19), henüz 5 yaşındayken elektrik akımına kapılması sonucu sağ kolunu kaybetti. Ancak yaşadığı bu olay onu yaşama küstürmedi. İrfan, ilköğretimi Adaklı köyünde okudu. Okulu birincilikle bitirip sınavı kazanarak Van Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi'ne girdi. Bir dönem burada okuduktan sonra Yüksekova Süper Lisesi'ne geçiş yapan Töreci, liseyi birincilikle bitirdi. ÖSS'de Sayısal alanında 355 puan alan İrfan Töreci, okul birinciliği kontenjanından 371 taban puan ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmayı başardı.

'GÜNDE 10 SAAT ÇALIŞIYORDUM'
Başarıya ulaşmak için çok büyük çaba sarf ettiğini belirten İrfan Töreci, "Disiplinli bir çalışma şekli izledim. Günde yaklaşık 10 saat çalışıyordum. Rehberlik öğretmenlerimden de bol bol destek aldım" dedi. Bir ağabeyi de Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde okuyan genç çoban "Kolumun bu durumundan dolayı çevremden olumsuz tepkiler almadım. Bunu doğu kültürüne bağlıyorum. Ama, üniversitedeki ortamdan ve çevrenin algısından dolayı biraz da olsa endişeliyim" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları