kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kapadokya konaklarına dizi ilgisi

Yeni Haber
Dizi çekimlerinin, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki konaklara olan ilgiyi arttırdığı bildirildi.

Nevşehir'in merkeze bağlı Mustafapaşa Belediye Başkanı Mustafa Özer, beldenin birçok dizi çekimine ev sahipliği yaptığını, bunun da yerli turizmi hareketlendirdiğini söyledi. Bugüne kadar çok sayıda televizyon dizisine ev sahipliği yapan tarihi konaklara son zamanlarda yerli turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Özer, beldede 328 binanın tescilli ve koruma altında bulunduğunu, bu tarihi binalardan 23'ünün kilise, 4'ünün cami, 1'nin medrese ve geri kalanlarının da tarihi konaklar olduğunu ifade etti.

Beldede bugüne kadar çok sayıda televizyon dizinin çekildiğini, ''Asmalı Konak'', ''Kırık Ayna'', ''Karaağaç'' adlı dizilerin bunlardan sadece birkaçı olduğunu belirten Özer, şunları söyledi:

''Bugüne kadar yöreyi en fazla yabancı turistler ziyaret ediyordu. Ancak son yıllardaki dizi furyasıyla yerli ziyaretçilerimiz arttı. Sadece Mustafapaşa beldemizde çekilen diziler nedeniyle yerli turist sayısı son 5 yılda yaklaşık 3 kat arttı. Yerli turistler, televizyonlarda izledikleri dizilerdeki konakları görmek için beldemize geliyor. Tarihi konaklarımız, diziler sayesinde ünlendi ve turist akınına uğramaya başladı.

Beldede şu anda da Son Ağa adlı dizinin çekimleri yapılıyor. Bu da tarihi bir konak olan ve bugüne kadar otel, motel, pansiyon olarak işletilen, tescilli, koruma altındaki Natura Otelinde yapılıyor. Daha şimdiden bu konağın bile ziyaretçisi artmaya başladı.''

(AA)