kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bronz sevinç

Ali ERDOĞAN - Raşit ATEŞ
Hayal kırıklığı yaşadığımız Pekin Olimpiyatları'nda ikinci madalyamız Nazmi Avluca'dan geldi. 84 kiloda 3. olan Avluca grekoromen güreşte podyuma çıkan tek sporcumuz oldu..
2008 Pekin Olimpiyatları'nda ikinci madalyamız Nazmi Avluca'dan geldi. Grekoromen güreşte 84 kiloda mücadele eden Avluca, dün yaptığı müsabakalar sonucunda 3. olarak bronz madalya kazandı. İlk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Nazmi Avluca, ikinci turda Gürcistan'dan Badri Khasaia'yı 4-0 ve 1-1'lik periyotlarla 2-0 yendi. Ünlü sporcu, üçüncü turda da İranlı Saman Tahmasebi'yi 2-2 ve 3- 0'lık periyotların sonunda 2-0 mağlup etti.

ÇİNLİ'Yİ SAKAT SAKAT DEVİRDİ
Avluca yarı finalde ise Macar Zoltan Fodor karşısında 1-2 ve 1-1'lik periyotlarla 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Milli güreşçimiz akşam seansında ise Çinli Ma Sanyi ile yaptığı bronz madalya müsabakasını efsanevi bir biçimde kazandı. İlk periyotu 4-0 yitiren ve maç sırasında sakatlanan Avluca, mücadeleyi bırakmayarak rakibine karşı ikinci periyotta 5-0, son periyotta da 6-0'lık üstünlük kurmayı başardı ve bronz madalyaya uzandı. Kazandığı madalyanın ardından konuşan Avluca, "Buruk bir sevinç yaşıyorum" dedi. Daha önce Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları yaşadığını hatırlatan ünlü sporcu, "Kariyerimdeki tek eksik olimpiyat şampiyonluğuydu. Pekin'de bu eksik halkayı da tamamlamak istiyordum. Altın madalyaya inanmıştım ama olmadı" şeklinde konuştu.

'FODOR'U YENEBİLİRDİM'
Yarı finalde yenildiği Fodor'un yenilmeyecek bir rakip olmadığını savunan Avluca, "Khasaia ve Tahmasebi daha iyi güreşçilerdi. Ancak birçok şanssızlık yaşadım. Yarı finalde iki kurayı da kaybedince özellikle ikinci periyotta riskli güreşmek zorunda kaldım. Bronz madalya mücadelesinde ise sakatlanmama rağmen madalyasız dönmemek için her şeyimi ortaya koydum" dedi.