kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Steve Bideshi Serra Akçaoğlu

'Kredi kartı için gelmedik Türkiye sağlıklı bir pazar'

FURKAN ALP
Citibank Türkiye Başkanı Bideshi, "33 yıldır Türkiye'deyiz. Bankacılık sisteminiz güvenli. Sadece kredi kartı işi için değil Türkiye sağlıklı bir pazar olduğu için geldik" dedi "Türkiye'de hız kesmeyeceğiz. Yeni atılımlarla büyümeyi sürdüreceğiz" diyen Bideshi, Türkiye'nin aksine pek çok ülkede yeni yatırım planlarını askıya aldıklarını belirtti..
ABD kaynaklı mortgage krizinde 57.5 milyar dolarlık zararla en ağır hasarı alan Citigroup, Türkiye yatırımlarına güveniyor. Citibank Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Steve Bideshi, bankanın global büyüme stratejisinde gelişmiş ülkeler yerine gelişmekte olan pazarların öne çıktığını söyleyerek, "Finans piyasalarında yaşanan türbülans nedeniyle gelişmiş ülkelerdeki yatırımları şimdilik askıya aldık. Gelişen pazarlara odaklandık. Türkiye bankacılık sektörü de bizim için çok cazip pazar. Yeni yatırımlar ile büyümeyi hedefliyoruz" dedi. Türkiye'de bankacılık sektöründe 33 yıldır var olduklarını ve güvenlerinin tam olduğunu belirten Bideshi, "Fiziksel mevcudiyet her zaman yeterli değil. Biz de bu noktada varlığımızı anlamlandırmak için Akbank ile bir ortaklığa gittik. Türkiye sağlıklı bir pazar ve bankacılık sistemi güvenli. Kredi kartları ile ilgili son dönemde ortaya çıkan kriz söylentileri ise doğruyu yansıtmıyor. Rakamlar ve gelişmeler normal pazar şartlarını işaret ediyor' diye konuştu.

İKİ KAT BÜYÜME HEDEFİ
Geçtiğimiz hafta sonu New York Times gazetesinde yer alan bir haberde Akbank Yönetimi Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in "Citigroup'u Türkiye'ye çeken Akbank'ın kredi kartları işidir" açıklamalarına da değinen Bideshi, 1996'dan beri bireysel bankacılık alanında hizmet verdiklerini ve Türkiye'ye sadece kredi kartı potansiyeli için gelmediklerini söyledi. Bideshi, "Gelişmekte olan ülkeler bizim için her zaman önemli oldu. Yıllardır gelişen ülkelerdeki en büyük bankalardan biri olduk" diye konuştu. Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu da bireysel ve ticari bankacılıkta önümüzdeki dönemde büyüme odaklı hareket edeceklerini söyledi. Akçaoğlu, 3 yıl içinde pazar paylarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini ve aynı dönemde 57 olan şube sayısını da ikiye katlamayı planladıklarını bildirdi. Geçtiğimiz aylarda Akbank Axess ile yaptıkları kart işbirliğinden memnun olduklarını anlatan Akçaoğlu, bu işbirliğiyle bir yılda 100 bin yeni kart hedeflerini ifade etti. Citibank kredi kartının da 600 bine yaklaştığını belirten Akçaoğlu, Dubai'deki finans merkezlerinde yerel İslami bonolar için hazırlıklar yaptıklarını ve gerekli düzenlemelerin çıkması ardından müşterilerine Türkiye'de İslami bono satmayı planladıklarını söyledi.

Citibank'a göre Türkiye bu yıl yüzde 3.8 büyür
2008 2009
3.8 3.9 Büyüme tahmini(%)
10.5 8.6 Enflasyon tahmini(%)

Citibank Türkiye'nin 2 bin 400 çalışanı bulunuyor
Toplam mevduat . . . 3.980.100 YTL
Toplam kredi . . . . . . 2.361.449 YTL
Özkaynak . . . . . . . . . . 709.021 YTL
Toplam varlık . . . . . . 5.146.414 YTL
Şube sayısı . . . . . . . . . . . . . . 57
Kredi kartı sayısı . . . . . . . . 600 bin
Çalışan sayısı . . . . . . .. . . 2400