kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kaptan eylem yaptı, 200 Türk karaya zar zor çıktı

Hacer GEMİCİ EKONOMİ
Adriyatik'te 200 Türk'ü parasını alamadığı için denizin ortasında bırakan kaptan 'El koydururuz' ihtarı üzerine karaya yanaştı. Yolcular uçakla İstanbul'a döndü..
Parasını alamadığı için 200 Türk yolcunun bulunduğu M-S Dalmaçya adlı gemiyi Hırvatistan'a 1 mil kala demirleyen ve iki saat boyunca açık denizde bırakan Hırvat kaptanın inadını, gemiyi kiralayan tur şirketi Dinamik Firması ve acentesi Delos Turizm'dan gelen "Eğer hemen karaya yanaşılmazsa, uluslarası kurallara göre gemiye el konulacaktır" ihtarnamesi kırdı. İhtarnameye alın kaptan yeniden görevinin başına dönerek gemiyi Hırvatistan'ın Split Limanı'na yanaştırdı. Dinamik Turizm tarafından yolcuların Türkiye'ye getirilmesi için THY'den vergileriyle birlikte 64 bin Euro'ya kiralanan özel uçak da gece 01.00 sularında yolcuları Split'ten alarak İstanbul'a getirdi.

TAZMİNAT GÜNDEMDE
9 Ağustos cumartesi günü İzmir'den hareket eden ve 16 Ağustos cumartesi günü yine İzmir'de sonlanacak olan gemi seyahatinde kaptan ve bazı mürettebatın hareketinin maaşlarının alamamasından kaynaklandığı belirtiliyor. Dinamik Firması yetkililerinden Güniz Yonca Alparslan kaptana parasının ödenmemesi gibi bir durum olmadığını ifade ederken, "Üstelik bizim gemide nakit paramız da var. Biz gemiyi Adriyatik Cariatic firmasından kiraladık. Kaptan ve diğer 50-60 Hırvat personelin maaşını o şirket veriyordu. Onlar belki de kaptana gerekli ödemeleri yapmamış olabilir. Yolcularımızın da şirket olarak bizim de tüm maddi ve manevi kayıplarımıza karşı tazminat hakkımız bulunuyor" dedi.