kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
RÖVANŞ 28 AĞUSTOS'TA Beşiktaş'a tur için İstanbul'daki maçta her türlü galibiyet ve beraberlik yetecek. Bu maçın rövanşı 28 Ağustos Perşembe günü oynanacak.

Resmi hazırlık

FATİH DOĞAN
Beşiktaş zayıf rakibi Siroki'yi deplasmanda yenip, Bosna Hersek'ten tur için büyük avantajla döndü. Kartal, hazırlık maçı tadındaki mücadeleyi Delgado ve Nobre'nin golleriyle kazanıp moralini de artırdı ..
Beşiktaş yeni bir dönemin ve umutlarının startını dün gece Bosna Hersek'te verdi. Siroki Brijeg karşısına yeni sistemi ve yeni transferleriyle çıkan siyah-beyazlılar 2-1'lik galibiyetle keyifli bir başlangıç yapmış oldu.

*BEŞİKTAŞ - SIROKI BRIJEG KARŞILAŞMASINDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Çift ön liberolu, tek forvetli 4-2-3-1 sisteminin 'yıldızlaştıracağı' santrforun gerisindeki oyunculardan Aydın ve Delgado erkenden sahneye çıktı. 19. dakikada çizgiye kadar inen Aydın'ın adrese teslim ortasını Delgado altı pasın içinde topu kafayla filelere gönderdi: 1-0. Arjantinli yıldız Basel formasıyla Siroki'ye attığı 3 gole nazire yaparcasına attığı bu siftah gol rakibin moralini bozdu. Karşılaşmaya agresif başlayan ev sahibi golden sonra daha da sertleşti. 26'da topu 25 metreden Rüştü'nün kollarına gönderen Siliç'in şutu dışında ciddi bir poz i s - yon bulamadılar. Bu anlarda defansta Gökhan ve Sivok'un uyumu ve yerinde müdahaleleri alkışlanacak seviyede ön plana çıktı. Siroki'nin baskısında Holosko çok boş alan bulmasına rağmen ikinci gol gelmedi. İlk yarı temsilcimiz çift ön libero ile daha güçlü göründü. Ve "Bu takım gol yemezse, hücum oyuncuları mutlaka gol atar" hissini uyandırdı. İkinci yarı ev sahibi takımın gücünün kaybolması ve aradaki kalite farkının görülmesi açısından çok belirgindi. 64'te soldan ceza sahasına giren Holosko'nun vuruşu kalecinin müdahalesiyle kornere çıktı.

BEŞİKTAŞ TURU GEÇER
Siyah-beyazlıların bir taraftan kontrollü olarak oyunu soğuturken diğer taraftan Nobre, Serdar Özkan ve Serdar Kurtuluş'u alarak diri kalma gayretleri vardı. Burada özellikle son değişiklik ve Kurtuluş'un ön liberoya kaydırılması yeni ve daha isabetli bir tercihti ki, bu da İbrahim Toraman'ın sağa kaydırılacağının sinyaliydi. 83'te Serdar Özkan'ın sol çizgide 'top dışarı çıktı' itirazları arasında getirdiği top Nobre'nin plasesiyle filelerle buluştu: 2-0. Kaptan Siliç'in maçı 2-1'e getiren güzel golü bile Beşiktaş'ın bariz üstünlüğünü ve bu turu geçeceği gerçeğini değiştiremedi.
Haberin fotoğrafları