kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kara Şövalye" rekorlara koşuyor

Yeni Haber
Çizgi romandan sinemaya uyarlanan Batman filminin ikinci versiyonu olan Kara Şövalye (The Dark Knight) hasılat rekorları kırmaya koşuyor. Amerika'da vizyona girdiğinden bu zamana kadar 441 milyon 500 bin dolarlık hasılat yapan Batman, Titanic ve Star Wars filminden sonra tüm zamanların en çok para kazandıran yapımı oldu. Önümüzdeki hafta Star Wars filminin 461 milyon dolarlık rekorunu kıracağı tahmin edilen Batman'in geçtiğimiz hafta sonu sinemaseverlerden topladığı para miktarı 26 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bugüne kadar yaptığı hasılat ile Titanic, Star Wars filmlerinin ardından üçüncü sırada yer alan Batman'in gösterimden kalkana kadar birincilik koltuğuna oturacağı tahmin ediliyor. Sinema uzmanları Batman'in Ağustos ayı bitmeden önce 500 milyon dolardan fazla para yapacağını ileri sürerken, Amerika'da 2003-04 yıllarında 'Lord of the Rings: Return of the King' (Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü) filminden sonra en çok ilgiyle takip edilen film olduğuna dikkat çekti.

Holywood'un 400 milyon dolar sınırını geçen yapımları arasında Karayip Korsanları: Ölü Adamın Göğsü (423 milyon dolar), Yıldız Savaşları I (431 milyon dolar), E.T. (435 milyon dolar) ve Shrek 2 (441 milyon 200 bin dolar) filmleri yer alıyor. Yıldız Savaşları sinemalarda 431, televizyonlara gösterim hakkının verilmesiyle de yapımcı firmasına toplamda 461 milyon dolar kazandırmıştı.

Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en çok kazandıran filmi, 601 milyon dolar ile Titanic oldu. Şimdi Amerika'da film yapımcıların en çok merak ettiği konulardan birisi Batman'in, Titanic filminin rekorunu elinden alıp almayacağı.

Amerika'da Çarşamba günü vizyona giren 'Pineapple Express' (Ananas Ekspres) komedi filmi hafta sonu 22 milyon 400 bin dolarlık hasılat elde etti. Aynı yapım vizyona girdiği günden bu zamana kadar topladığı para tutarı ise 40 milyon 400 bin dolar olarak gerçekleşti.

CİHAN