kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şaban Dişli'den yalanlama

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "rüşvetin belgesi" diyerek kamuoyuna duyurduğu belgenin gerçek olmadığını açıkladı.

Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı basın açıklamasında; hakkında gerçek dışı iddia ve ithamlarda bulunduğunu belirtti.

Dişli, bu iddia ve ithamları hem tekzip etmek ve hem de gerçeği kamuoyuyla paylaşmak için açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti. Dışli, Akademi Ofset A.Ş. adına Mehmet Karasu ile Şaban Dişli arasında imzalanmış bulunan 31 Temmuz 2006 tarihli başlıksız belgenin rüşvetin belgesi olmadığına işaret ederek, "Bu belge, daha önce ortağı olduğum Akademi Ofset A.Ş.'nin bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiği birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokoldür. Bu belgenin iş takipçiliği veya rüşvetle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Gerçek bu iken, bu protokolün çarpıtılarak rüşvetin belgesi olarak kamuoyuna sunulması şahsıma ve partime dönük açık bir iftiradır. Gerçek dışı olayların gerçekmiş gibi gösterilmesiveya gerçeğin çarpıtılarak kamuoyuna yansıtılması ahlaki, hukuki ve iyi niyetli bir yaklaşım değildir" dedi.

Silivri Alibey Mahallesi 79 Ada, 6, 7 ve 8 parsellerin imar durumu ile ilgili yapılmış olan hususların hiç birisi şahsıyla ilgisinin olmadığına işaret eden Dişli, şöyle dedi: "Bunlar anayasal ve yasal mevzuat çerçevesinde yetkili ve görevli makamlar tarafından yapılmış işlemler olup, bu işlemlerin hiçbir aşamasından haberim olmamıştır. İlk defa basında yer alan haberler üzerine konu hakkında bilgi sahibi oldum. İlgim, bilgim ve haberimin olmadığı bir konuyu yapmam ve yaptırmam aklen, fiilen ve hukuken mümkün değildir. bu husustaki iddia ve ithamların tamamı da asılsızdır ve iftiradır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CİHAN