kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ruslar durdu Çeçenler devam

Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, AB Yüksek Temsilci Javier Solana'ya Gürcistan'daki askeri operasyonun durdurulduğunu bildirdi.

Solana'nın sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, Medvedev'in operasyonun durdurulması talimatı verdiğini telefonla Solana'ya ilettiğini söyledi.

Solana'nın, Medvedev'in bu kararını memnunlukla karşıladığını belirten sözcü, Solana'nın Medvedev'e, bölgedeki barışın ve istikrarın önemini hatırlattığını ve AB'nin bu krize çözüm bulunmasında aktif rol oynamaya hazır olduğunu ilettiğini kaydetti.

MEDVEDEV: OPERASYONA AMACINA ULAŞTIĞI İÇİN SON VERDİK

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Gürcistan'daki askeri operasyona, amacına ulaştığı için son verme kararı aldıklarını söyledi.

Medvedev, temaslarda bulunmak için Moskova'ya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile görüşmesinin başında yaptığı açıklamada, ''Gürcistan'ı barışa yönlendirme'' operasyonunu, amacına ulaştığı için sonlandırdıklarını belirtti.

Operasyonda ''saldırgan tarafın cezalandırıldığını'' ve ''askeri birliklerinin dağıtıldığını'' ifade eden Medvedev, ''En önemlisi orada yaşayan vatandaşlarımızın ve barış güçlerinin güvenliği sağlandı. Şu anda sorunun çözüm yollarını görüşebiliriz'' dedi.

Medvedev, sorunun çözüm yolunu görüşebilmek için de Gürcü güçlerinin eski mevzilerine dönmesi ve Gürcistan'ın güç kullanmayacağına ilişkin anlaşma imzalaması gerektiğini belirterek, ''Fransız dostları burada görmekten son derece memnunum ve soruna çözüm bulacağımızı ümit ediyorum'' ifadesini kullandı.

RUSLAR DURDU ÇEÇENLER DEVAM

Rusya Devlet Başkanı Medvedev askeri operasyonları durduğu açıklamalarını yaparken, yıllardır Rusya'nın hep karşısında olan Çeçen birliklerinin bu sefer Rusya'ya yardım amacıyla Tiflis'e ilerlediği bildirildi.

Medvedev'in konuşmasının ardından ilerlemeye devam eden birliğin Özel Çeçen Vostok Birliği olduğu açıklandı.

(AJANSLAR)