kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AK Parti Sözen'in hazırladığı teklifi kabullenmedi

Yeni Haber
AK Parti Genel Sekreterliği, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen tarafından hazırlanan "Gençleri Koruma Kanun Taslağı"nın partinin yetkili organları tarafından benimsenmediği ve onaylanmadığı belirtildi.

AK Parti Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün akşam toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in hazırladığı, "Gençleri Koruma Kanunu Teklif Taslağı"nın görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Sözen'in hazırladığı kanun teklifi taslağı olduğu, Almanya Hamburg Eyaleti Gençlik Koruma Kanunu'ndan Türkçe'ye çevrildiğini, bir grup basın mensubuyla sohbeti esnasında konunun açıldığını ve teklif taslağının bizzat kendisinin basın mensuplarına verdiğini, bunun bireysel çalışması olduğu, çalışma hakkında partinin hiçbir yetkili organının bilgisi ve onayının olmadığını açıkladığı kaydedildi. Açıklamada, taslağın olgunlaştıktan sonra partinin organlarıyla paylaşacağını Sözen'in ifade ettiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, Gençleri Koruma Kanun Teklifi Taslağı'nın Edibe Sözen'in bireysel çalışması olduğu, partinin yetkili organlarının bilgisi ve onayı dışında hazırlandığı ve kamuoyu ile paylaşıldığı ifade edildi. Bu çalışmanın parti tüzüğü, parti programı ve parti içi teamüllere uygun bir usulle hazırlanmadığına işaret edilen açıklamada, Gençleri Koruma Kanunu Teklifi Taslağı'nda yer alan hususların partinin tüzük ve programı ile uyumlu olmadığı, yetkili organları tarafından benimsenmediği ve onaylanmadığı vurgulandı.