kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gori'ye hava saldırısı

Yeni Haber
RUS UÇAKLARI, GÜNEY OSETYA DIŞINDA İKİ GÜRCÜ KÖYÜNÜ VURDU

Gürcistan, Rus savaş uçaklarının, Güney Osetya dışında bulunan, Gürcistan toprakları içindeki köyleri bombaladığını belirtti.
Gürcistan hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in Gürcistan topraklarındaki askeri operasyonun durdurulduğu açıklamasına rağmen, Rus savaş uçaklarının halen Güney Osetya dışında bulunan iki Gürcü köyünü bombaladığı" ifade edildi.
Medvedev, Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının raporlarına göre bölgedeki güvenlik sağlandığı için Gürcistan'daki askeri operasyona son verme kararı aldığını açıklamıştı.

HOLLANDA DIŞİŞLERİ BAKANI, RUS BÜYÜKELÇİSİ'NDEN BİLGİ İSTEDİ

Hollanda, Rus savaş uçaklarının dün gece Gürcistan'ın Gori kentini vurduğu sırada hayatını kaybeden Hollandalı gazeteci Stan Storimans'ın ölümüyle ilgili olarak Rusya'dan bilgi istedi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen, Rus Büyükelçisi'ni Lahey'deki makamına çağırarak, olayla ilgili açıklama istediklerini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Verhagen, evli ve iki çocuk sahibi Storimans'ın çok çalışan profesyonel bir gazeteci ve sevilen biri olduğunu kaydetti.

Bu arada, RTL televizyon kanalı, Gori'deki olayda kendileri için kameraman olarak çalışan 39 yaşındaki Storimans'ın öldüğünü, muhabir Jeroen Akkermans'ın da bacağından yaralandığını duyurdu. RTL, Gori bombardımanında toplam 5 kişinin öldüğü haberlerini de yineledi.

Hollanda'nın Tiflis Büyükelçisi Onno Van Elderenbosch, Storimans'ın, Gori'deki 3 katlı radyo ve televizyon binasının en üst katında bulunan medya merkezinde çalıştığını belirtti. Ancak bombardımanda binanın isabet alıp almadığı bilinmiyor.

GÜRCİSTAN'DA BİR HOLLANDALI GAZETECİ ÖLDÜ

Gürcistan'da bir Hollandalı gazetecinin öldüğü bildirildi.

Hollanda'nın Gürcistan Büyükelçisi, gazetecinin Gori'nin bombalanması sırasında öldüğünü belirtti.

Ölen gazetecinin bir Hollanda televizyon kanalı için çalıştığı kaydedildi.

GÜRCÜ ASKERLERİ TOPU TÜFEĞİ BIRAKIP SAVUNMA HATTINI GERİ ÇEKTİ

Güney Osetya yakınındaki Gürcü kenti Gori'de Gürcü askerleri ve halk kenti terk etti.

Gürcistan ordusunun savunma hattını geri çekmesinin ardından Gori çevresi cephaneliğe döndü.

Gori'de insanların birçoğu Rus bombardımanından kaçarken, az sayıda kişinin halen evlerinde durduğu gözlendi. Askerler ve polisler, askeri araçları yollarda bırakıp kaçarken, Gori halkı da kendilerine yardım gelmesini bekliyor.

Öte yandan, Rus savaş uçaklarının Gori kentini yeniden bombalamaya başladığı bildirildi.

Bölgedeki kaynaklar, bombalama sonrası bazı sivillerin yaralı olarak caddelerde yattığını, diğer sivillerin ise sokakları terk ettiğini söyledi.

RUS SAVAŞ UÇAKLARI GORİ KENTİNİ BOMBALIYOR

Gürcistan'ın Gori kenti yeni bir hava saldırısının hedefi oldu.

Rus savaş uçaklarının Gürcistan'ın Gori kentini bombaladığı bildirildi.

Bölgedeki kaynaklar, bombalama sonrası bazı sivillerin yaralı olarak caddelerde yattığını, diğer sivillerin ise sokakları terk ettiğini söyledi.

Aynı kaynaklar, kentin yüksek kesimlerindeki bir caddede bulunan Gürcistan topçu mevzilerinin de sabah saatlerinde Rus savaş uçakları tarafından bombalandığını kaydetti.

ABHAZ GÜÇLER KODORİ VADİSİNDEKİ GÜRCÜ GÜÇLERİNE SALDIRI BAŞLATTI

Gürcistan'ın diğer bir sorunlu bölgesi olan Abhazya'nın da Yukarı Kodori Vadisindeki Gürcü askerlerine karşı saldırı başlattığı bildirildi.

Rus İnterfaks ajansı, Abhazya "Savunma Bakanlığına" dayanarak yayımladığı haberde, operasyonun bu sabah 06:00'da (TSİ 05:00) başladığını belirterek, ayrıntılı bilgi vermedi.

YUKARI KODORİ VADİSİ'NDEKİ AJARA KÖYÜNDE ABHAZYA BAYRAĞI

Gürcistan'ın diğer sorunlu bölgesi olan Abhazya'nın bu sabah Yukarı Kodori Vadisi'ndeki Gürcü güçlerine karşı başlattığı operasyonun ardından, buradaki Ajara köyüne Abhazya bayrağının dikildiği bildirildi.

Rus İnterfaks ajansı, bölgedeki muhabirine dayanarak, Abhaz güçlerinin Yukarı Kodori Vadisi'ndeki Ajara köyünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Ajans, Abhaz güçlerinin ele geçirdikleri köye Abhazya bayrağını diktiklerini belirtti.

AJANSLAR