kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rusya, Gürcistan'a girdi

Gürcüler barış anlaşması üzerinde çalışırken, Rus ordusu dün iki Gürcü kentine girdi. Bir diğer ayrılıkçı bölge olan Abhazya'nın sahilinde de güvenlik şeridi oluşturdu..
Gürcistan'ın ayrılıkçı Güney Osetya bölgesini yeniden kontrolü altına almak için başlattığı operasyon sonrası Rusya'nın karşılık vermesiyle patlak veren savaşta 4'üncü gün... Saakaşvili ateşkes taahhütnamesi imzalayıp barış için adım atarken Rusya operasyonunu sürdürdü. "Gürcü toprağına girmiyoruz" diyen Rus ordusu iki Gürcü kentine girdi.

ASKERİ ÜSSÜ ELE GEÇİRDİ
Gürcistan sınırını geçen Rus tankları Zugdidi ve Senaki kentlerine girdi. Rusya'nın Zugdidi'deki polis karakolları ile Senaki'deki askeri üssü ele geçirdiği bildirildi. Rus Interfaks haber ajansı, Rus birliklerinin dün akşam saatlerinde Senaki'den ayrıldığını kaydetti. Rus uçaklarının dün sabah G. Osetya sınırındaki Gori'yi bombalamasının ardından Gürcistan hükümeti, kentin Rusların eline geçtiğini söyledi. Ancak Rus yetkililer bu iddiayı reddederek birliklerinin Gori'nin dış mahallerinde bulunduğunu açıkladı. Gürcü hükümeti, birliklerinin Tiflis'i savunmak için geri çekildiğini açıkladı ve duruma uluslararası güçlerin müdahale etmesini istedi. Bu arada Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, Rus askerlerinin Karadeniz kıyısındaki Poti limanına girdiklerini söyledi. Rusya bu iddiayı yalanladı.

9 BİN RUS ASKERİ ABHAZYA'DA
50 Rus savaş uçağı dün sabah saatlerinde Tiflis yakınlarında bir askeri üssü hedef aldı. Ancak dün en sıcak gelişmeler Abhazya'da yaşandı. Rusya, Abhazya sahillerini çevreleyen bölgede güvenlik şeridi oluşturduğu ve buraya girmeye çalışacak tüm Gürcü gemi ve uçaklarını imha edeceği uyarısında bulundu. Rus askerleri Kodori geçidinde bulunan Gürcü askerlerini silahlarını bırakmaya çağırdı. Sabah saatlerinde de Rusya, Abhazya'daki asker sayısını 9 bine, zırhlı araç sayısını da 350'ye çıkardı.
Haberin fotoğrafları