kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nazım Ekren

Anadolu şirketlerini borsaya açılmaya ikna projesi başlıyor

Başbakan Yardımcısı Ekren'in perşembe günü açıklayacağı proje ile büyük Anadolu şirketlerini halka açılmaya özendirmek için sanayi ve ticaret odaları seferber olacak..
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nin (TSPAKB) ortak girişimi olan Sermaye Piyasalarının Geliştirilmesi İşbirliği Projesi perşembe günü hayata geçiyor. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in kurum başkanlarıyla imzalayacağı protokol ve birlikte düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklanacak proje, Anadolu sermayesinin temsilcisi büyük şirketleri borsayı çekmeye hedefliyor. Proje kapsamında İMKB yetkilileri, belirlenecek şirketlerle borsaya açılmaları için de birebir görüşmeler yapacak. Sanko, Boydak ve Konya'nın büyük holdingleri gibi şirketlerin borsaya kote olması özendirilecek. Sanayi ve ticaret odalarının kilit rol oynayacağı projenin uzun vadeli hedefi Anadolu sermayesini İMKB'ye alıştırmak olarak özetleniyor. Öncelikle Konya, Kayseri, Gaziantep, Denizli, Bursa gibi büyük sanayici ancak şirketlerinin borsadan uzak durduğu illerin sanayi odalarında personel eğitilerek destek birimleri kurulacak. Aynı zamanda İMKB ve SPK uzmanları tarafından seminerler düzenlenecek. Böylelikle borsada halka açılma teşvik edilecek.

BORSAYI ZİYARET EDECEKLER
Şehirlerinde önde gelen kişi kabul edilen oda başkanları için de projede yer ayrıldı. İMKB'yi ziyaret etmeleri sağlanacak. Halka arz edilebilecek şirketler belirlendikten sonra, uzmanlar da şirketlerle görüşecek.