kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NASDAQ'DA GONG ÇALDI... Elshen Guliyev Azerbaycan Borsası'nın tanıtımını geçen ay Nasdaq borsasında temsilci heyet ile birlikte yaptı. Ve Nasdaq borsasının seansını açtı. Guliyev'in yanında çalışan Timoty McBride, Bill Gates'in üniversiteden sınıf arkadaşı.

Azerilerin 29 yaşındaki finans prensi rotayı Türkiye'ye çevirdi

Rahim AK EKONOMİ
Azerbaycanlı Elshen Guliyev, lisede bilgisayar oyunları pazarlayarak başladığı iş hayatında 29 yaşında 15 milyon dolara ulaştı, onu da Türkiye'de gayrimenkul projelerine yatırdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Azerilerin 29 yaşındaki finans prensi rotayı Türkiye'ye çevirdi
Türkiye'de sermaye piyasası alanında en ilginç örneklerden birisi 29 yaşındaki Azeri Türkü Elshen Guliyev. Guliyev'in birisi parite işlemleri yapan Forex- AZ, diğeri yatırım ve fon yönetimi şirketi Invest Az. Guliyev'in hikâyesi şu anda elinde bulunan 15 milyon dolarlık varlıkta değil, girişimci yapısı ve bunu Türkiye lehine kullanma isteğinde. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının yükselmesiyle Azerbaycan ve Türk cumhuriyetlerinde biriken fonları Türkiye'ye getirmeyi amaç edinen Guliyev, "Türkiye'nin yatırım meleği olmayı hedefliyorum" diyor. Sovyetler döneminde öğretmen anne babanın çocuğu olan Guliyev, lise yıllarında bilgisayar oyunları pazarlamasıyla başladığı iş yaşamında kısa sürede Amerikalılar ile birlikte finans piyasalarında at koşturur hale geldi. Şimdiye kadar Azerbaycan'dan topladığı ve başarılı finansal hamlelerle 15 milyon dolara uluştırdığı fonu, başta Sinpaş Gayrimenkul olmak üzere gayrimenkul yatırım ortaklıklarında değerlendirdiğini söyleyen Guliyev, "Azerbaycan ve Türk cumhuriyetlerinde toplanan fonlar Türkiye'ye gelmeli. Türkiye dünyanın parlayan yıldızlarından olacak. Türk cumhuriyetlerinde biriken fonların Türkiye'ye gelmesi için de benim gibi insanlara ihtiyaç var" şeklinde konuşuyor.

HARVARD'DA EĞİTİM ALDI
Orta eğitiminden sonra Azerbeycan Üniversitesi Petrol Akademisi'nde Petrol Ekonomisi eğitimi alan Guliyev, 2004 yılında Harvard'ta İşletme mastırını tamamlamış. Dünya para piyasalarının gurusu olarak bilinen Bill Williams'tan da ders aldığını belirten Guliyev, şöyle devam ediyor: "İnternetten işlem yaptığımız için yaklaşık 100 Türkiye'li müşterimiz vardı. Azerbaycan ile Türkiye piyasalarında ortak neler yapılabileceğini gördüm. 2007 yılının ortalarında Türkiye'de hizmet vermeye başladık."
Haberin fotoğrafları