kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cemil Çiçek

Maliye, Ramazan için stok yapanların üzerine gidecek'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ramazanda aşırı kâr hırsı içinde olanların üzerine Maliye'nin gideceğini bildirdi..
Başta bakliyat ürünleri ve pirinç olmak üzere gıda ürünlerini stoklayarak ramazan ayında piyasaya sürmek isteyen fırsatçılar, Bakanlar Kurulu'nun da gündemindeydi. Başbakan Yardımcısı Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ramazan ayının yaklaşmış olması sebebiyle aşırı kâr hırsı içerisinde hareket eden ve piyasada spekülatif hareketlere sebebiyet veren bir kısım insanlar bulunduğunu söyledi. Toplantıda bu konu üzerinde durduklarını aktaran Çiçek, "Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere konu ile ilgili bakanlar bu konunun üzerine hassasiyetle gideceklerdir. Kimsenin, vatandaşın ekmeğiyle oynamaması, normal karın ötesine geçen bir çabanın içinde olmaması gerekir. Dolayısıyla Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar konuyla ilgilenecekler ve gereği neyse yapılacaktır" diye konuştu.

FIRSATÇILIĞA İZİN YOK
Çiçek, konuya ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, her zaman ramazan ayı yaklaşırken bu türlü fırsatçıların geçmişte olduğunu bugün de olabileceğini ifade ederek, "Bu türlü spekülatif, aşırı kâr hırsıyla hareket eden, stokçuluk yapan, karaborsacılık yapanlar oldu. Bunun üzerine gideceğiz. Herkesin kâr etmesini arzu ederiz ama kar ederken de başkalarının hakkını gözeterek yapması lazım" dedi.