kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Santorini’deki kesik baş cinayeti polisi bile şok etti. Mykonos’ta öldürülen gencin babası Oliver Zamit ise, oğlunun organlarını bağışladı.

Yunan adasında kesik baş dehşeti

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Yunan turizmi 2 cinayetle sarsıldı. Santorini'de bir aşçı sevgilisinin başını keserek sokakta dolaştırırken, Mykonos'ta korumaların dövdüğü Avustralyalı genç öldü..
Yılda yaklaşık 13 milyon turisti ağırlayan Yunanistan'da, Santorini ve Mykonos adalarında işlenen tüyler ürpertici iki cinayetin şoku yaşanıyor. Olaylardan ilki Türk bandıralı yatların da rağbet ettiği Ege'nin Santorini Adası'nda yaşandı. Cinnet getirdiği anlaşılan 31 yaşındaki bir aşçı, 2 yıldan bu yana birlikte yaşadığı 25 yaşındaki öğretmen sevgilisini ilk önce bıçakla öldürdü, ardından da kafasını keserek kellesini Santorini Adası'nın en işlek sokaklarında dolaştırdı. Bu dehşet verici olayı önlemek isteyen polise de bıçakla saldıran katil göğsünden, karnından ve bacağından aldığı kurşun yaralarına rağmen polisin otosuna binerek kaçarken yoldan geçen bir motosiklete çarptı. Motosiklet üzerindeki 2 kadın doktor ile polisin açtığı ateş sonucu bir turist kız da yaralandı. Yakalanan katilin, sevgilisini neden öldürdüğü henüz ortaya çıkmadı.

DAMSIZ GİRMEK İSTEYİNCE...
Diğer olay ise Mykonos Adası'nda yaşandı. 20 yaşındaki Doujon Zamit adlı Avustralyalı bir turist, adanın ünlü gece kulüplerinden birine damsız girmeyi denedi. Ancak kapıdaki koruma tarafından sert bir şekilde uyarıldı. Genç turistin ısrarı üzerine çıkan itiş-kakış sonucunda 3 koruma daha olay yerine geldi. Korumaların beyzbol sopalarıyla dövdüğü talihsiz genç, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yunan hükümeti ve siyasi partiler olayları şiddetle kınadı.
Haberin fotoğrafları