kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Piyasa rahatladı, halka arz başvuruları yeniden başladı

Hisse senedi piyasasının son 1 ay içinde yüzde 30 yükselmesi ve belirsizliğin azalması ile halka arz için SPK'ya başvurular yeniden başladı. Tropikal Bahçe dün SPK'ya arz için yeniden başvurdu..
Borsanın son bir ayda yüzde 30 değer kazanması ve siyasi belirsizliğin azalması ile halka arz piyasası canlanmaya başladı. Yaklaşık 1 yıl önce İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmek için İMKB'ye başvuran Tropikal Bahçe dün de halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na yeniden başvurdu. 1999 yılından beri tropikal bahçe ve evcil hayvan ürünleri sektöründe faaliyet gösteren şirket, geçtiğimiz yıl SPK'ya halk arz için başvurmuş ancak uluslararası piyasalardaki likidite şartları nedeniyle halka arz işlemini dondurmuştu. Şirket piyasaların rahatlaması, içeride siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ve iyileşen piyasa koşullarına paralel yeniden halk arz için SPK'ya başvurusunu dün yineledi. Hisse senedi piyasasının uluslararası piyasalardan ayrışarak temmuz ayı başından bu yana yüzde 30 yükselmesi de halk arz başvurularının yeniden hareketlenmesine neden oldu.

PAZARIN % 20'SİNE SAHİP
Şirket daha önce halk açılma amacını, "Daha güçlü bir sermaye yapısına kavuşarak, ithalata dayalı olan sektörü ihracat yapar hale getirmek, sektörde istihdama katkıda bulunmak, sektör ile ülke ekonomisine değer yaratmak ve yatırımlarına hız vermek" olarak açıklamıştı. Ağırlıklı olarak kedi ve köpek maması üreten şirketin pazarın yaklaşık yüzde 20'sine sahip olduğu belirtiliyor.
Haberin fotoğrafları