kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dünyada gelişmiş ülkelerde örnekleri bulunan tema parklarının (yukarıdaki fotoğraf Hong Kong Disneyland) Paramont, Universal, MGM gibi büyük film şirketleri tarafından işletildiği, bu dev şirketlerin yatırımcıları da seçtiği belirtiliyor.

Tema OGG, Disneyland projesine teklif vermeyecek

1 milyar dolarlık yatırımla Ankara'da yapılması planlanan Disneyland için Tema Parkı Ortak Girişim Grubu'nun teklif vermeyeceği öne sürüldü..
ANKARA'DA, 1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilmesi öngörülen "Disneyland'' benzeri Tema Parkı'nın yapımına talip olan Tema Parkı Ortak Girişim Grubu'nun, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) "tema parkı yapımı şartıyla'' satışa çıkardığı Ballıkuyumcu'daki 3.8 milyon metrekarelik arazinin ihalesine girmeyeceği belirtiliyor. TOKİ, aralarında tema park yapımı şartıyla satışa sunulan arazinin de bulunduğu 95 parça araziyi, Eskidji Gayrimenkul tarafından yarın düzenlenecek açık artırmayla satışa çıkarmıştı. Yatırım Destek Ajansı ile de birlikte hareket eden ortak girişim grubunun, 1 milyar dolar düzeyinde yatırımı öngören söz konusu proje için, yatırım kolaylığı sağlamak yerine, bölgenin konut kooperatiflerine açılarak yatırımın konseptini bozacak uygulamalar yapılması üzerine, TOKİ'nin "tema parkı yapımı şartıyla'' açtığı arazi ihalesine katılmama kararı aldığı ve yatırımını da "şimdilik'' askıya aldığı bildirildi.