kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bossa satıldı

Yeni Haber
Sabancı Holding Bossa'nın yüzde 50.12'sinin 76.433 milyon dolara Akkardan Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satışı konusunda bugün hisse devir anlaşması imzaladığını İMKB'ye bildirdi.

Bu fiyat üzerinden Bossa'nın toplam değeri 152.5 milyon dolara denk geldi. Ödenmiş sermayesi 108 milyon YTL olan şirketin dünkü kapanış fiyatı olan 1.56 YTL'ye göre piyasa değeri 168.5 milyon YTL ya da dolar/YTL kurunun 1.1520 olarak alındığında 146.2 milyon dolara denk geliyor.

İMKB'de ikinci seansın başında yeniden işleme açılan Bossa hisseleri 1442 itibariyle yüzde 10.26 düşüşle 1.40 olan taban seviyesinden işlem görüyordu. Sabancı Holding hisseleri ise yüzde 0.84 artışla 6 YTL'de bulunuyordu.

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Erkan Savran, "Piyasa Bossa'nın satış fiyatını beklentilerden düşük bulmuş olabilir ya da şirket açıklamasında çağrı ile ilgili kısım yanlış anlaşılarak 'çağrı olmayacak' şeklinde algılanmış olabilir. Ama ben çağrı olmasını bekliyorum. İki farklı grup arasında yapılan bir satışta çağrı olmaması mümkün değil" dedi.

Sabancı Holding, 1 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, portföyünde yer alan yüzde 50.12 Bossa hisse senetlerinin satış imkanlarını araştırmak ve muhtemel alıcılarla görüşmeler yapmak üzere ABN Amro Corporate Finance'i görevlendirdiğini açıklamıştı.

Sabancı Holding öğleden sonra İMKB'ye yaptığı ek açıklamada, Bossa'nın değerinin pazarlıkla tespit edildiğini ve bedelin 10 milyon dolarlık bölümünün hisse satış anlaşmasının imzalandığı tarihte, geri kalan tutarın ise izinler alındıktan sonra kapanış günü tahsil edileceğini kaydetti.

Açıklamada, "Satış işlemi izinler sonrasında gerçekleştirileceğinden kâr/zarar gerçekleşme tarihinde belirlenebilecektir. Dolayısıyla bu aşamada kârın ne şekilde kullanılacağına ilişkin bir karar bulunmamaktadır" denildi.Açıklamada ayrıca, hisse satış anlaşmasında çağrıya ilişkin hüküm bulunmadığı belirtildi.

Bossa ve Sabancı Holding'in hisse sıraları Vatan gazetesinde yer alan ve Bossa'ya, Akkardan'ın sahibi Faruk Ebubekir'in talip olduğuna yönelik haberin ardından şirketten açıklama istenmesi nedeniyle sabah saatlerinde geçici olarak işleme kapatılmıştı.

Akkardan, şirketin www.akkardan.com internet sitesinde yer alan bilgiye göre, otomotiv yan sanayi şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ise Faruk Ebubekir.

Oyak Menkul Kıymetler analisti Hasan Şener, Sabancı'nın net aktif değeri içinde Bossa'nın payının sadece yüzde 0.7 olması nedeniyle bu satışın holdingin hisse değerine büyük bir etkisi olmasını beklemediğini belirtti.

REUTERS