kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanat ve siyaset dünyası iyi kalpli adama ağlıyor...

Mustafa DERYAHAN / Erdoğan YAPIK SABAH
Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren AKP İstanbul Milletvekili ve televizyon yapımcısı Osman Yağmurdereli, sevenlerini gözyaşına boğdu. Sanatçı dostları ve yakınları hastaneye akın etti. Cenazesi bugün AKM'deki törenin ardından Fatih Camisi'nden kaldırılacak..
Televizyon yapımcısı, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli (55), önceki gece tedavi gördüğü Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde vefat etti. Metastatik bağırsak kanseri olan ve 11 Temmuz'dan beri safra yollarındaki enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gören Yağmurdereli, önceki gün solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındı ve dün gece 02.00'de kalbi durdu. Yağmurdereli tüm müdahalelere rağmen 02.25'te hayata veda etti. Haberin duyulması üzerine hastaneye sanat ve siyaset dünyasından birçok kişi akın etti. Osman Yağmurdereli'yi hastanede bekleyen eşi Esin Yağmurdereli ve yakınları, ölüm haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Esin Yağmurdereli'yi yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Ölüm haberinin ardından fenalaşan Esin Hanım, doktorların yaptığı müdahale sonrasında sakinleşerek evine gönderildi.



HEP SANATÇILARI DÜŞÜNDÜ
Ziyarete gelenler arasında bulunan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı "En son maddi durumu iyi olmayan sanatçılara yönelik bir proje için yanıma gelmişti. Eğer vefat etmemiş olsaydı bu projeyi gerçekleştiriyor olacaktık. Hayat dolu birisiydi, yeni girdiği siyaset dünyasının ve sanat camiasının en acı kaybıdır. Allah gani gani rahmet eylesin"dedi. Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen, Bülent Ersoy ve Armağan Çağlayan gibi sanat dünyasının birçok ünlü ismi gece hastaneye geldi. Osman Yağmurdereli için bugün 14.00'te İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) anma töreni düzenlenecek. Yağmurdereli'nin cenazesi Fatih Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.