kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sokak çocukları şiddetin pençesinde

AA
İTO'nun yaptırdığı araştırmaya göre kentteki sokak çocuklarının 4'te 3'ü şiddete maruz kalıyor. Yüzde 80'i kavgaya karışmış olan bu çocukların yarısı mahkemeyle tanışmış..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sokak çocukları şiddetin pençesinde
İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yaptırılan "İstanbul'da şiddet ve şiddetin sosyolojik arka planı" adlı araştırmadan derlenen bilgiye göre, İstanbul'da sokakta yaşayan çocukların 4'te 3'ü sokakta ya da başka bir yerde şiddete maruz kalıyor. Araştırma kapsamında Bakırköy, Kadıköy ve Beyoğlu gibi İstanbul'un merkezi ilçelerinde 13-18 yaş arası sokak çocuğuyla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Buna göre, sokaktaki çocukların yüzde 74'ü de en az bir kere karakola düşüyor. Karakola düşme nedeni olarak yüzde 43,5 ile "kavga" ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 25,1 ile "hırsızlık" ve yüzde 10,9 ile "adam öldürme'' izliyor.

4'TE 1'İ ISLAH EVİNE GİRMİŞ
Çocukların yaklaşık yarısı çocuk mahkemesine düşmüş olduklarını, yaklaşık 4'te 1'i de ıslah evine girdiklerini belirtiyor. Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 80'i kavgaya, yüzde 74'ü adam dövmeye, yüzde 40'ı kapkaça, yüzde yüzde 24'ü adam yaralamaya karışmış görülüyor.