kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Sembol olmak istiyorum''

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin yeni transferi Emre Belözoğlu, iyi işler yapacağına inandığı için sarı-lacivertli ekibe geldiğini ifade etti. ..
Fenerbahçe Kulübü'nün aylık dergisinin ağustos sayısında Emre'nin röportajına yer verildi.

Fenerbahçe'ye transferinin duyurulmasından sonra hakkında ''Sürekli sakatlanır. O kronik sakattır'' şeklinde eleştiriler yapıldığı ifade edilerek, bu yorumlar hakkındaki düşüncesi sorulan Emre, ''Bu konuda ne söylesem bir anlamı yok. İstediğiniz kadar 'Ben şöyleyim, ben böyleyim' veya 'Ben şöyle yaparım, ben böyle yaparım' diye konuşun. Nasipten ötesi olmaz ama ben yaptığım işle anılmak istiyorum. Burada da iyi işler yapacağıma inandığım için buraya geldim zaten'' diye konuştu.

Babasının koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, bu nedenle çocukluğundaki ilk formasının Fenerbahçe forması olduğunu belirten Emre, ''Şimdi çocukluğumdaki o formanın gerçeğini giymek nasibimde varmış'' dedi.

Özel yaşamıyla ilgili bilgiler de veren Emre, askere gitmeden 2-3 gün önce nişanlandığını ifade ederek, ''Evliliği de kız tarafını kandırabilirsek önümüzdeki devre arasında yapmayı düşünüyorum'' diye konuştu.

''SEMBOL OLMAK İSTİYORUM''


Emre, Fenerbahçe'ye büyük hizmetler yaparak sarı-lacivertli camianın sembol futbolcularından birisi olmak istediğini kaydetti.

Sarı-lacivertli futbolcu özetle şunları söyledi:

''7-8 sene bu takıma hizmet edebileceğim bir dönem olduğunu düşünüyorum. Tabii ki insanlar futbolu bıraktığı takımla özdeşleşir. Buradan çok büyük futbolcular geldi geçti. Can ağabeyler olsun, Cemil ağabeyler olsun. Onların akabinde gelen birçok sembol futbolcu oldu. Yeni nesilden birçok oyuncu var. Fenerbahçe'de onlar gibi önemli ve sembol futbolcu olmak isterim.''

''MİLLİ TAKIMIN FENERBAHÇE PATENTLİ OLACAĞI BİR GERÇEK''

Milli takımın bu dönemdeki başarısının, Fenerbahçe'nin geçen sezon Avrupa'da yakaladığı başarının bir yansıması olduğunu ifade eden Emre, ''Şu an için milli takımın Fenerbahçe patentli bir milli takım olacağı bir gerçek'' dedi.

Milli takımın başarısının biraz da kulüp takımlarının başarısına endeksli olduğunu anlatan Emre, şunları kaydetti:

''Bu bir gerçek. Geçmişte milli takımın başarısı, Galatasaray'ın Avrupa'daki başarısının bir yansımasıydı. Milli takımın bu dönemdeki başarısı da Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon Avrupa'da yakaladığı başarının bir yansıması. Şu an için milli takımın Fenerbahçe patentli bir milli takım olacağı bir gerçek. Tabii ki bu Fatih hocanın kararıdır ama Fenerbahçe'de oynayan Türk oyuncular çok kaliteli oyuncular. Bu oyuncular her dönemde milli takıma hizmet edebilecek oyuncular.''

''VATANİ GÖREVİMİ YERİNE GETİRMEKTEN ÇOK MUTLUYUM''


Fenerbahçe'ye transferinden sonra askerlik görevi yapan Emre, ''Vatani görevimi yerine getirmekten çok mutluyum'' dedi.

Askerliğin, evlilikten sonra yaşanabilecek en büyük sorumluluk ve sınavın olduğunu ifade eden sarı-lacivertli futbolcu, ''Gerçekten çok kolay değildi ama bana orada gösterilen ilgi olsun, komutanların yakınlığı olsun çok iyiydi. Benimle beraber askerlik yapan arkadaşlarım da çok iyilerdi. Kısa dönem de olsa böyle bir sorumluluğu yerine getirdiğim için çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

Emre, askerlik yaptığı sürenin, hayatında en çok futbol konuştuğu 20-21 gün olduğunu ifade etti.