kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Olimpiyat köyünde 600 apartman var. Sporcularımız apartmanların birinin 4- 5-6-7 ve 8. katlarında kalıyor. Her dairede 3 oda, 2 de duş bulunuyor.

Casus krizi

ALİ ERDOĞAN / RAŞİT ATEŞ
SBS isimli Kore televizyon kanalı Pekin Olimpiyatları'nın açılış seremonisinin gizli provalarını yayınlayınca Çinliler'in tepkisini çekti..
Çin'in Pekin kentinde düzenlenecek olimpiyat oyunlarının açılış tarihi yaklaşırken, ülke 'casus yayın' kriziyle sarsıldı. SBS isimli bir Kore televizyon kanalının, açılış seramonisine yönelik gösterinin provalarını yayınlaması Çin'de büyük tepki topladı. Gösteriye katılanlara bile 'gizlilik' anlaşmalarının imzalatıldığı provanın dev balinalar ve uçan insan figürleriyle süslü bölümlerinin Kore televizyonu tarafından gösterilmesi organizasyon komitesi tarafından 'üzücü' olarak nitelendi.

'DURDURAN OLMAYINCA ÇEKTİK'
SBS kanalı, "Gittik ve kimse bizi durdurmayınca çekim yaptık" diyerek kendini savunurken Çinlilere yönelik internet siteleri Kore'ye tepkilerle doldu. Bir kesim, vatandaşlarına "Kore mallarını boykot edelim" çağrısı yaparken bazıları da "Bu nasıl profesyonellik? Bunlar tam paparazzi" tepkisini gösterdi. Seramoninin gizliliğini koruyamayan organizasyon komitesi de tepkilerden kendisine düşen payı aldı.
Haberin fotoğrafları