kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

FIFA'dan KKTC'ye futbol izni

Yeni Haber
FIFA, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile yapılan görüşmeler sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uluslararası dostluk maçları yapma izni verdi.

FIFA'nın KKTC'de futbolu geliştirmek ve adadaki iki toplum arasındaki futbol ilişkisine katkıda bulunmak amacıyla böyle bir karar alındığı açıklandı. FIFA'yla yapılan görüşmelerin ayrıntısı açıklanmazken KTFF Başkanı Ömer Adal, dostluk maçları yapabilme izninin de yer aldığı teklifin, Kıbrıs meselesi çözülene kadar geçici bir önlem anlamına geldiğini söyledi.

Ömer Adal, Reuters'e yaptığı açıklamada "Resmi bir karşılamada oynamak için FIFA üyesi olmak gerekiyor. Rum ligine katılma gibi bir seçenek var, ancak biz bunu istemiyoruz. Bu yüzden yalnızca dostluk maçı yapabileceğiz." diye konuştu. Adal, FIFA'nın teklifini değerlendirdiklerini söyledi.
FIFA, sadece uluslararası toplumun tanıdığı bağımsız ülkelerden yalnızca bir federasyonu üyeliğe kabul ediyor. Kuzey Kıbrıs Futbol Federasyonu, Rum Kesimi Futbol Federasyonu çatısı altına girmeyi reddetmiş, bu federasyonunun kendilerini temsil etmediğini belirtmişti.
Haberin fotoğrafları