kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AZİZE: Korkularımı cebime koyalı çok oldu. Yakında imkansızlık denilen eylem ve kelime bende değerini yitirmiş olacak...

Neyzen Tevfik gibi ozan olmak istiyorum

ZEYNEP ALKAN - GÜNAYDIN
Radyolarda çalan 'Aşık Oldum' adlı şarkısıyla adını duyuran ve Neyzen Tevfik gibi ozan olma yolunda ilerlediğini söyleyen popçu Azize: Gerçek patlamama çok az zaman kaldı!..
Son günlerde radyolarda 'Deliyim Ben' ve 'Aşık Oldum' isimli iki parça büyük istek alıyor. Şarkıların solisti ise 25 yaşındaki Azize... Henüz bir albümü yok ama ilk albümü eylül ayında çıkacak ve kendisinin söylediğine göre herkes o zaman Azize'yi konuşacak! Genç şarkıcı Azize amacını anlattı...

* Öncelikle sizi tanıyalım. Azize kimdir?
Azize bir idealistir. Bursa'da doğup, büyüdüm. Ben, kendimi bildim bileli müzikle ilgiliyim. Üç sene şan eğitimi aldım. Çello çalma isteğiyle Güzel Sanatlar Lisesi'ne girdim. Lise öğrenimimin ardından Eğitim Fakültesi'nde okudum ama bitiremeden Bursa'dan İstanbul'a geldim.

HİNDİSTAN'A, MISIR'A GİTTİM

* İstanbul'a geldiğinizde neler yaptınız?
İstanbul'da popüler birçok ismin yanında vokal olarak çalışmaya başladım. Bu benim kendimi geliştirmem açısından çok iyi oldu.

* Vokal yıllarınız ne kadar sürdü?
İki yıl vokal yaptım. Daha sonrasında kendi şarkılarımı yazmaya başladım ama bu şarkıları nerede söyleyeceğim konusunda kafamda soru işaretleri oluştu. İçinden geçtiğim ortamlar benim içinde bulunmak istediğim, müziğimi rahatça yapabileceğim ortamlar değildi. Bunu anladığım için de öncelikle İstanbul'dan gitmeye karar verdim.

* Herkes Doğu'dan Batı'dan İstanbul'a gelip müzik yapmak istiyor. Peki siz nasıl böyle bir fikre kapıldınız?
Çünkü İstanbul'da çok ciddi bir yoğunluk ve doluluk var. İnsanlar kendinden uzaklaşıyor, hırsa kapılıyor. 'Ben bir şeyler yapmalıyım, para kazanmalıyım' demeye başlayıp İstanbul'da kalıyor. Ama hikayem beni Hindistan'a sürükledi. Oradan Mısır'a gittim kendi şarkılarımı seslendirdim. Asıl isteğimin az enstrümanla şarkı söyleyip dans etmek olduğunu keşfettim. Ardından İstanbul'a dönmem konusunda işaretler aldım ve geri döndüm. O sırada Şule Üstüntekin'le bir araya geldik. Onunla biraraya gelince çok ciddi bir çalışma başladı. Bu çalışmaya; Okay Temiz, İlhan Erşahin, Volkan Ergen gibi önemli isimler de eklenince, ben daha çok yaratmaya başladım. Azize'nin hikayesi de işte bu şekilde başladı.

* 'Beni bir şeyler çağırdı Hindistan'a gittim, işaret geldi İstanbul'a geldim' diyorsunuz. Nedir bu sizdeki, manevi güç mü?
İnancım çok yüksek. Düşler dünyasında yaşıyorum, benim düşlerim çok zengin.... Ben düş kurduğum sürece varım ve düşler beni her zaman gerçeğe ulaştırıyor. Bu benim sloganım. Fantastik şeyler düşlüyorum, ki yaşantım da bir o kadar fantastik. Şu anki hayalim; şarkılarımı milyonlara söylemek...

BENİM YOLUM YENİ BİR YOL
* Albüm çıkarmayı şimdi düşünmüyorsanız, nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Dijital devrimci yönümü göstereceğim. Albüm çıkarıp, klip döndürmek, konserler vermek yerine önce konserler vermeye başladım. Ardından radyoda iki tane şarkım çalındı, şimdi de iki parçama klip çekildi. Eylül ayında da albümü çıkaracağım. Ben herkesin gittiği yoldan gitmiyor, kendi bulduğum yolun daha parlak olduğunu düşünüyorum.

* Radyoya ilk hangi parçanızı verdiniz?
'Aşık Oldum' isimli şarkımızı verdik. Neyzen Tevfik'in ses kaydını alıp ona ekledim. İsteğim eskiyi yeni kılmaktı. O duayenin, o aşığın hayatımdaki yerini de bir nevi anlatmış oldum. Ben de bir 'aşık' olma yolunda ilerliyorum; aşık ve ozan olmak istiyorum. İçimde böyle bir inanç var.

* Ayrıca ikinci parçanız 'Deliyim Ben'e ve 'İstanbul' şarkılarına klip çektiniz ve sitenizde bunu yayınlıyorsunuz...
Biz 'Aşık Oldum' isimli parçaya klip çekecektik ama sitemizde 'Deliyim Ben' daha çok tıklandı bu yüzden ilk ona çekmeye karar verdik. Ayrıca sitemin tıklanan üye sayısı 100 bine ulaştı. Gerçek patlamama az kaldı.