kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Zeynep Tunuslu, ucuz alışverişe götürdüğü kişilere bir anlamda stil danışmanlığı yapıyor.

Zeynep Tunuslu yurtdışına alışveriş turları düzenliyor

Modacı Zeynep Tunuslu; Milano, Floransa, New York, Dubai'ye üç günlük alışveriş turları düzenliyor: İnsanlar bana güveniyor. Onlara ucuz ve tarzlarına yakışan şeyleri öneriyorum..
İLİŞKİLİ HABERLER
Zeynep Tunuslu yurtdışına alışveriş turları düzenliyor
Ünlü modacı Zeynep Tunuslu ve Baracuda Turizm şirketinin sahibi Cem Polatoğlu, bir ilke imza atarak 10-15 kişilik gruplarla yurtdışına alışveriş turları başlattı. Zeynep Tunuslu danışmanlığında Milano, Floransa, New York, Dubai ve Hong Kong'un ünlü outlet mağazalarına gidip; üç gün boyunca alışveriş yapma imkanı sunan ve bir ay önce başlayan turlara ilgi yoğunlaştı. 'Zeynep Tunuslu ile Alışveriş Turizmi' adı verilen turları başlatan iki ortak, projeleriyle ilgili Yeni Aktüel dergisine konuştu.

İNSANLAR ÇOK GÜVENİYOR
* 'Zeynep Tunuslu ile Alışveriş Turizmi' fikri nasıl çıktı?
CEM POLATOĞLU:
İnternet çıktı, hem mertlik bozuldu hem de bizim işler. Biz de alternatif turlara yöneldik. Alışveriş turu fikri de Zeynep'ten çıktı. Birlikte bir konsept oluşturduk.

* Nasıl bir konsept?
ZEYNEP TUNUSLU:
25 yıldır bu işin içinde olduğum için insanlara güven veriyorum. Gelecek sene ne renk moda olacak, nasıl boylar giyilecek, 'Leopar alma', 'Şu sarıyı al iki sezon daha giyersin' gibi önerilerde bulunuyorum. C.P.: Zeynep eşliğinde alışveriş yapıldığında kişiye özel bir hizmet verilmiş oluyor. Kişi gardırobunda giymeyeceği beş ceket bulunduracağına, giyebileceği bir tane almayı tercih ediyor. Daha ucuza geliyor. Z.T.: Yurtdışında daha rahat, utanmadan alışveriş yapıyor insanlar. 'Bu ayakkabıyı istiyorum' dediğinde, 'Size olmaz. Stiliniz değil giyemezsiniz' diyorsun; 'Tamam' deyip bırakıyor.

* Hangi şehirler tercih ediliyor?
C.P.:
Tabii ki Milano. Ama Hong Kong ve Dubai'deki outlet'lerden alışveriş yapmak çok avantajlı. Dubai'de mayıs ve aralık ayları ucuz alışveriş zamanıdır.

ABİYE 100 DOLAR
* En hesaplı alışveriş hangi şehirlerden yapılır?
Z.T.:
Los Angeles. Büyük 'mall'lar var. İsim vermek istemiyorum ama burada ünlü terzilere kıyafet diktiren sanatçıların çoğu, oraya gidip büyük indirimlerden alır.
C.P.: Rakamlar da çok komik. Mesela 100 dolara abiye bir kıyafet bulabilirsiniz.

* Alışveriş turizmini en çok kimler tercih ediyor?
C.P.:
Tabii ki tanınmış simalar var ama isimlerini açıklamamız doğru olmaz. Daha çok çalışan kadınlar ilgi gösteriyor.

* Döndüğünde aynı kıyafeti başkasının üzerinde görmek istemediğini söyleyen oluyor mu?
Z.T.:
Olmaz mı! Elbette ona da dikkat ediyoruz. 'Bunu Türkiye'de mağazasında görebilirsiniz, çünkü onlar da buradan alıyor' diye uyarıyorum. Almayı tercih ediyor, çünkü dörtte bir fiyatına alıyor.

* En çok ne alınıyor?
Z.T.:
Kadınlar en çok abiye ve yeni sezon gardırobu hazırlamak için katılıyor tura.

* Ortalama üç günde ne kadar para harcıyor bir katılımcı?
C.P.:
Tahminim, kişi başı ortalama 10 bin Euro.
Haberin fotoğrafları