kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genelkurmay'dan Ergenekon açıklaması

ANKARA
Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon soruşturması çerçevesinde "Karargâh Evleri Tek Değil" başlığıyla yayınlanan haber üzerine yaptığı açıklamada, bilgi kirliliğine dikkat çekti. Genelkurmay internet sitesindeki açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"1. Haftalık bir derginin 31 Temmuz 2008 tarihli nüshasında "Karargâh Evleri Tek Değil" başlığı altında, bazı muvazzaf TSK mensuplarının isimleri yazılmış ve bunların gündemdeki soruşturma ile irtibatlı oldukları iddia edilerek adı geçen personel hakkında adeta mahkûmiyet hükmü verilmiştir.

2. Dergide ayrıca, söz konusu muvazzaf personel kimliklerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Temmuz 2008'de Genelkurmay Başkanlığı'na bildirildiği ifade edilmektedir. Yapılan incelemede;

* Anılan personel kimliklerinin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olduğunu beyan eden Serdar Cem isimli bir şahıs tarafından iki sayfalık bir ihbar mektubu ve 1 adet CD ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği,

* Ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda halen görevde veya emekli statüsünde Serdar Cem isimli bir şahsın bulunmadığı, nSoruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilen belgelerden çoğunun, TSK'nın yazışma usulleri taklit edilerek oluşturulduğu belirlenmiştir." Açıklamada, bazı kişilerin sahte askeri kimlik kullandıklarının tespit edildiği ise şu şekilde yer aldı:

"3. Kendilerine rütbeli şahıs görüntüsü veren veya kendilerini TSK ile irtibatlı olarak tanıtan kişilerin, yasa dışı yollarla menfaat temin etmeye çalıştıkları görülmektedir. Ayrıca, bazı şahısların kendilerine sahte askeri kimlik kartı düzenledikleri tespit edilmiştir.

4. Şahsi çıkar sağlamak veya TSK'yı yıpratmak maksadıyla, sahte isim ve imzalarla gönderilen ihbar mektuplarına istinaden TSK personelinin karalanmaya çalışılması, suç olduğu kadar ahlak dışı bir eylemdir."

BİLGİ KİRLİLİĞİ
Açıklamada, yapılan yayınlarla hukuk ihlali yapıldığı ve bilgi kirliliğine yol açıldığına da dikkat çekilerek şu görüşler yer aldı:

"5. Öte yandan, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 157'nci maddesinin amir hükmüne rağmen, soruşturma konusu tüm gizli bilgi ve belgelerin, özellikle TSK'yı karalamaya yönelik yayın politikası izleyen basın yayın kuruluşlarına sızdırılmasının ardındaki gerçek maksat, aziz milletimiz tarafından çok iyi bilinmektedir.

6. Malum çevrelerce her olay, kanun ve hukuk tanımaz bir şekilde ve insafsızca Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır. Haklarında etkili bir şekilde işlem yapılmaması veya yapılan işlemlerin caydırıcı olmaması, bu çevreleri maalesef daha da cesaretlendirmektedir.

7. Bu tür sahtekârlıklar ile maksatlı ve gerçek dışı söylemler bilgi kirliliğine yol açtığından, gerektiğinde Genelkurmay Başkanlığı'nca kamuoyunun aydınlatılmasına devam edilecektir."