kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan'ın Sakarya gezisi sırasında da geniş güvenlik önlemleri alındı.

Erdoğan: Maske altında kalan yüzler ortaya çıkarılacak

Bülent AYDEMİR / ANKARA - SAKARYA
Başbakan, eylemin akılsızca değil akıllıca olduğunu söyledi ve ekledi: Türkiye'nin istikrarsızlığa sürükleneceğini düşünüyorlarsa bilsinler ki başaramayacaklar..
Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Güngören'deki terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin maskelerinin altındaki yüzün er ya da geç ortaya çıkarılacağını söyledi. Erdoğan gazetecilerin "Yeni Genelkurmay Başkanı'nı Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi atama fikriniz var mı" sorusuna "Arkadaşlar, böyle hassas şeyler sormayın" yanıtını verdi. Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuşmasının tamamını teröre ayırdı ve şu mesajları verdi:

HESAP VERECEKLER: Bize bu acıyı yaşatan caniler elbette bunun hesabını vereceklerdir. Büyük devletimiz bu maskenin altındaki yüzü er ya da geç ortaya çıkacaktır. Caniler hak ettikleri cezaya er veya geç çarptırılacaktır.

GERİ ADIM ATMAYIZ: Yüreğimizin yanması asla bir adım geri dönmeye, attırmaya neden olmayacaktır. Yapılan terör olayı akılsızca değil, akıllıca planlanmış bir olay. Çünkü bunlar insanlıktan nasibini almamış mahluklardır.

BAŞARAMAYACAKLAR: Bütün kurum ve kuruluşlarıyla bu ülke tek sestir, tek yürektir. Her kim terörle, şiddetle, bombayla, ihanetle Türkiye'nin istikrarsızlığa sürükleneceğini düşünüyorlarsa bilsinler ki hiçbir zaman bunu başaramayacaklardır. Kendi karanlık ruhlarındaki oyunu gerçekleştiremeyecekler. Kirli planlar milletimizin birlik ruhunu yaralayamayacaktır.

SÜMEN ALTI ETMİYORUZ
Başbakan Erdoğan daha sonra geldiği Sakarya'da TOKİ tarafından yaptırılan 2 bin 219 konutun anahtar teslim törenine katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada terörle, mafyayla ve çetelerle mücadelenin hız kesmeden süreceği mesajını verirken "Birilerinin ihbarını alıp da sümen altı eden bir iktidar yoktur Türkiye'de. Bunu böyle biliniz" dedi. Konuşmasının sonunda Necip Fazıl Kısakürek'in şiirinden iki dize de okuyan Erdoğan "Şair yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya diyor ya. İşte Sakarya'yı ayağa kaldırmak, depremin izlerini silmek için ertelenmiş, ihmal edilmiş hizmetleri yeniden ulaştırmak için mücadele veriyoruz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları